26 / 04 / 2024

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.



Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir depremde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını giderebilmek için satın aldığı özel çadırlarının tanıtımını yaptı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla olası bir depremde vatandaşların barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla farklı boyutlarda 105 adet çadır alındı. Söz konusu çadırlar, Efeler Belediyesi Tepecik Şantiyesi’nde yapılan törende tanıtıldı. 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN HERŞEYİ YAPIYORUZ” 

“Olası bir depremde vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için aldığımız çadırlarımızı umarım hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız” diyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bilim insanlarının söylediğine göre Efeler ilçemizi etkileyen bir depremin kaçınılmaz olduğuyla ilgili bir görüş birliği var. Bu konuda bize düşen görevler var. Birlik ve dayanışma içerisinde en az zararla deprem gerçeğini atlatmayı amaçlıyoruz. Hem depremden en az hasarla çıkabilmemiz hem de depremden sonra vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşantılarını sürdürebilmeleri konusunda her türlü aracı almamız için, belediye meclisimiz oy birliği ile kararlar aldı. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bu duyarlı davranışları nedeniyle tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Aydın Efeler de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

“DEPREM KOMİSYONU KURDUK” 

İzmir depremi sonrasında Efeler ilçesini de etkileyen ciddi bir depremin olacağına ilişkin yapılan bilimsel açıklamalardan sonra harekete geçtiklerine dikkat çeken Başkan Atay, şunları kaydetti: 

“Efeler’de geniş kapsamlı bir deprem çalıştayı gerçekleştirdik. Bu çalıştayda depreme hazırlık konusunda fikri olan herkes düşüncesini aktardı. Çalıştaydan çıkan karar doğrultusunda da bir komisyon kuruldu. Komisyonumuz çalışmalarına devam ediyor. Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var. Bu sorunları da çözerek insanlarımızın yaşantılarına sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca olası bir depremde kullanılmak üzere biri modern iki adet araç ve yeni aletler alacağız. Efeler Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Herkesin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Aldığımız çadırları da bir gün bile kullanmak zorunda kalmamayı diliyorum.” 

Başkan Atay konuşmasının sonunda EFAK ekibinin  İzmir  depreminde iki kişiyi enkaz altından sağ olarak kurtardıklarını anımsattı ve ekibi alkışladı. 

Konuşmalar sonrasında Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, davetlilerle birlikte çadırları inceledi. 

Hasan Sözbilir'den İzmir için ürküten açıklama!

Sonraki deprem İzmir’de enkaz bırakır!


Geri Dön