19 / 04 / 2024

Hasan Sözbilir'den İzmir için ürküten açıklama!

Hasan Sözbilir'den İzmir için ürküten açıklama!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, geçtiğimiz gün İzmir Urla'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözbilir, “Bu depremin, 30 Ekim depremine yol açan fayla ilgisi yok" dedi.



Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, geçtiğimiz gün  İzmir  Urla'da meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ege Haber'de yer alan habere göre; Prof. Sözbilir, depremin İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremle bir ilgisi bulunmadığının altını çizerek, “Bu depremin, 30 Ekim depremine yol açan fayla ilgisi yok. Başka bir fay ve tipi farklıydı” dedi.

Hasan Sözbilir den İzmir için ürküten açıklama!

Hasan Sözbilir, Samos adasının batı kısmındaki fay hattının da kırıldığına dikkat çekti. Sözbilir, “Son kırılan fay, kuzey-doğu ve güney batı uzantılı fay. Bu, şu demek oluyor; 30 Ekim’deki depreme yol açan Samos fayı, batıdaki fayları tetiklemiş oldu. AFAD, geçtiğimiz günlerde bir analiz raporu açıkladı. Raporda, hem batı, hem de doğusunda gerilimin biriktiğine vurgu yapıldı. Dünkü deprem, AFAD’ın bu raporunu doğruladı. Bayraklı’yı yıkan 6.6’lık bir deprem yaşadık. Böylesine büyük depremler, 5 civarı depremler üretecektir ama yıkıcı olmaz. Rahatsız eder ama tedirgin olmamak lazım” açıklamasında bulundu.

Sonraki deprem İzmir’de enkaz bırakır!


Geri Dön