25 / 04 / 2024

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yeniden başlıyor!

Aydın Ilıcabaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yeniden başlıyor!

Aydın'ın Efeler ilçesinde Ilıcabaşı mahallesindeki dönüşüm projesinde 10-15 katlı binalar yapılacağı için mahalleli itiraz etmişti. Mahalle muhtarı Alim Tarım, ilk olarak kendisiyle görüşme yapan yetkililerden çalışmaların bir an önce başlatılmasını istediğini söyledi.



Aydın'ın Efeler ilçesinde 2013 yılında riskli alan ilan edilen Ilıcabaşı mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan projeye mahalle sakinleri, 10-15 katlı binalar yapılacağı gerekçesiyle karşı çıkmıştı. 


Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, uygulanacak olan proje için mahallede yaşayan vatandaşlarla bire bir görüşmeler yapmaya başladı. 


Ilıcabaşı mahalle muhtarı Alim Tarım, ilk olarak kendisiyle görüşme yapan yetkililerden çalışmaların bir an önce başlatılmasını istedi. Tarım, “Mahallemizde kentsel dönüşüm toplantısını hak sahibi olarak başladık. Bundan sonra mahallemizdeki hak sahiplerini sırayla çağırıp görüşecekler. Ege Bölgesi’nde meydana gelen depremler bizi korkutuyor. Bir an önce evlerimizin yıkılması ve yeni konutların yapılması gerekiyor” dedi.


Ses Gazetesi

 


Geri Dön