20 / 04 / 2024

Aydın Karacasu'da imar planları değişiyor!

Aydın Karacasu'da imar planları değişiyor!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafında 18 yılın ardından ilk kez imar planı değişikliğine gidiliyor. 18 yıldır değişmeyen imar planları detaylı  bir şekilde değiştirilecek.



Aydın Karacasu’da 18 yıldır imar değişikliği yapılmıyor. İmar planlarında değişikliğe gidiliyor.

Bolu Ekspress’te yer alan habere göre; Karacasu Belde Belediyesi tarafından bin 650 Hektarlık bir alanda imar değişikliği yapılıyor. Bölgenin tamamını kapsayacak olan revizyon binlerce metrekare alanı etkiliyor. En son 1999 depreminden sonra yapılan imar planları 2002’de  tamamlandı ve bu tarih sonrası 18 yıl boyunca aynı planlar yürürlükte kaldı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili; “Beldemizin makus tarihini değiştirmek için kolları sıvadık” dedi.

Bin 650 hektar alan

İmar revizyonuna ilişkin sorularını cevaplayan Başkan Beydili, “1999 depremi sonrası yapılan imar planları son şekli ile 2002 yılında onaylanmış ve yürürlüğe girmiş. Yani yirmi yıla yakın bir zamandır aynı planlarla belde şekillendirilmeye çalışılmış. Aradan geçen bunca yıl planların zamanın gerisinde kalmasına neden olmuş. Biz beldemizi zamanın gereklerine uygun ve çağın getirdiği gerçeklere göre yeniden yapılandırmak için planlarımızı güncelliyoruz. Yeni imar alanları ve yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz. Belde mücavir alanı içerisinde 1200 hektar arazide halihazır çalışması, 450 hektar arazide ise imar planı çalışması başlattık. Beldemize bağlı Çampınar Mahallemiz dışındaki tüm mahallelerimizde çalışma olacak” şeklinde konuştu.

Aydın Karacasu da imar planları değişiyor! 

Fay hattı üzerinde

Karacasu Beldesinin, Türkiye’nin en büyük fayzonu olan Kuzey Anadolu Fay Kompleksinin bir kolu üzerinde olduğunu belirten Başkan Beydili, “İlimizin ve beldemizin depremselliği çok iyi biliyor ve imar planlarımızı ona göre yapıyoruz. Belde girişinde bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin yaklaşık 150 metre kuzeyinden geçen bir fay damarı bulunuyor.  İmar planlarımızı yaparken bu fay damarını azami ölçüde dikkate alıyoruz. Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüz uhdesinde yürütülen çalışmalar İller Bankası destekli ve Kültür ve turizm Bakanlığı himayesinde gerçekleştiriyoruz. Revizyona kültür bakanlığının dahil olma sebebi ise beldemizin asıl makus tarihini değiştirecek olan konu nedeniyledir” şeklinde konuştu.

Turizm patlayacak

Karacasu Beldesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘Köroğlu Dağ Turizmi Gelişim Bölgesi’ içerisinde yer aldığını aktaran Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili; “Turizm Bakanlığı ‘Köroğlu Dağ Turizmi Gelişim Bölgesi’ içerisinde kalan beldemizde bakanlığın planlarına göre revizyonlar ve yenileme çalışmalarını yürütüyoruz. Bu gelişim bölgesinde özellikle dağ ve termal turizm konularında yapılacak yatırımlar için özel alanlar oluşturma çabasındayız. İmar planları sonrası beldemize önemli derecede yatırım gelecek. Devasa turizm tesisleri destek alabilecek. İstihdam artacak, yaşam standartları yükselecek” açıklamasında bulundu.


Geri Dön