20 / 04 / 2024

Sarıçam'da imar planları değişecek!

Sarıçam'da imar planları değişecek!

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan, Adana Sarıçam' da yüzde 40 oy oranıyla seçimi kazanacaklarını söyledi. Yakan, 'Sarıçam'da imar planları değişecek' dedi...



Özden Spor Tesisleri'ndeki sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelen Cumali Yakan, "Sarıçam'da meydan yok, yurt yok, yeşil alan yok, çocuk oyun alanları yok. Ticaret alanı yok. Ayrıca Sarıçam gecekondulaşma dışında hızla gündüz kondulaşmaya dönüyor" dedi. 


Yüreğir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Ünal'ın büyük destek verdiği ve her çalışmasında yalnız bırakmadığı Cumali Yakan, Sarıçam'da başta ticaret alanı olmak üzere yedi yıldızlı otel projesiyle yeni bir imar çalışması yapacaklarını söyledi. 


"BÜYÜKŞEHİR'İ DE ALACAĞIZ" 


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Başkan Yardımcısı Bülent Avcu, CHP Kurultay Delegesi Atilla Arat, yaygın ve yerel basından birçok gazetecinin katıldığı toplantıda projelerini anlatan Cumali Yakan, "Sarıçam'da çocuklarımızın, gençlerimizin önünü açacağız. Güzel ilçemizde yapılan küçük küçük parklar adeta uyuşturucu merkezleri haline gelmiş. Sarıçam'ın imar planlar çehresini değiştireceğiz. Yaptığımız çalışmalarda bize olan güveni ve inancı görüyoruz. İlçede 'CHP'ye oy vermem' diyen hiçbir vatandaş yok. 


CHP çatısı altında Sarıçam'da yüzde 40 oy alarak seçimi kazanacağız. 

Böylelikle Büyükşehir Belediyesi'nin de CHP'li olması için büyük katkı sağlayacağız. Projelerimizi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yıldıray Arıkan'ı başkan yaparak kendisiyle birlikte hayata geçireceğiz" diye konuştu. 

Sarıçam'da her alanda ilerleme sağlamak üzere sağlam adımlarla ilerlediklerini dile getiren Yakan, şunları söyledi: "Bilgi, birikim ve vizyonumuzla bu işin üstesinden geleceğiz. Kozan Caddesi'ni ticaret alanı yapmaya kararlıyız. Sarıçam ormanında Türkiye'nin en büyük piknik alanını sosyal donatı alanlarıyla birlikte hayata geçireceğiz. Sarıçam'da her evde bir işsiz olduğu gerçeğiyle hareket edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz ticaret merkezinin yanı sıra Çukurova Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle işsizlerimize tek tek iş arayacağız. Organize Sanayi Bölgesi'nin ve yeni yatırım alanlarının tüm altyapı çalışmalarını biz üstleneceğiz ve buralarda istihdam edilecek perdeğişecek" sonelin Sarıçamlılar'dan oluşmasını sağlayacağız. İlçede geniş yollar açacağız. Üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştırıp Sarıçam'da ikamet etmelerini sağlayacağız. Tarım alanlarında üretim yapan hemşehrilerimizin kolay Pazar bulmalarına ön ayak olacağız. El işi ürünlerini Türkiye'ye tanıtacağız. 

İşsizliğe çare olmak için vargücümüzle çalışacağız. Belediyeye İSO 9001 belgesi almak için başvuru yapacağız. Bu belge ile sürdürülebilirliği esas alacağız. Gelişim alanı tıkalı olan Adana'daki gelişimin Sarıçam'la gerçekleşebileceğini her kesime kanıtlayacağız. Kentsel dönüşümden önce geniş alanlara sahip Sarıçam'ı görmemiz gerekiyor. Sarıçam, gelişime açık bir ilçe ve biz bu ilçeyi örnek yapmakta kararlıyız. Ayrıca kuzeydeki verimli tarım arazilerini koruyacağız. İmar planlarını daha çok Sarıçam'ın kuzeyine, yani verimsiz topraklardan oluşan bölgeye kaydıracağız. 

İncirlik tarafı verimli arazilerden oluşuyor ve buralara çok fazla imar izni vermeyeceğiz. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'ndeki verimsiz arazileri imara açacağız. Sarıçam'ın doğusundaki verimli tarım arazilerine dokunmayacağız." 


Adana Son Dakika


Geri Dön