26 / 04 / 2024

Sarıçam imar planları

Sarıçam imar planları

Adana'nın Sarıçam ilçesi Suluca-Dağcı bölgesindeki arsa satışlarının, belediye içerisindeki bazı memurların spekülasyonu olduğu, bölgede 2012 yılında yapılan imar uygulamasının, Adana 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.

Sarıçam'da imar planları değişecek!

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Sarıçam Belediye Başkan Adayı Cumali Yakan, Adana Sarıçam' da yüzde 40 oy oranıyla seçimi kazanacaklarını söyledi. Yakan, 'Sarıçam'da imar planları değişecek' dedi...

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Şükrü Genç: Sarıyer yanlış imar planlarının kurbanı!

İstinye Boğaziçi Sitesi’nde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçedeki en büyük problemin yapılan yanlış imar planları olduğunu söyledi.

Balıkesir'de yeni imar planları gündemde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu şehirde, imar mağduriyetlerinin giderilmesi, yeşil alan gibi sosyal hayatı etkileyen yaşam alanlarının çoğaltılması için yeni imar planlarını gündemine aldı.

Adana Sarıçam'da imar planına aykırı kararı!

Adana'nın Sarıçam İlçesi'nde imar planına aykırı birçok karar alındı. İmar ve planlara aykırı düzenlemeler sosyal donatı alanlarını ve yeşil alanları azaltıyor.

Sarıçam'da planlamalar uzun vadeli!

Sarıçam Belediyesinden yeni imar yolu çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeni kurulan ilçe Sarıçam'da yapılan hizmetler günlük değil asırlık planlanıyor.

Sarıçam'da sağlık tesisi konut alanına çevrildi!

İmar ve planlara aykırılığa rağmen alınan kararlar, konut dışı kentsel çalışma alanlarının konut alanına çevrilmesi ve imar rantı iddialarıyla çalkalanan Sarıçam'da, şimdi de bir sağlık tesis alanı daha konut alanına çevrildi.

Adana Sarıçam'da tarlalara bile imar verildi!

Adananın merkez ilçelerinden Sarıçam'da 350 hektarlık alanın 1/5 binlik plan değişikliği kapsamında tarlalara bile imar verildi.

Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!

Adana Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ,"Her geçen günde modern yapılar ilçemizde hızla yükseliyor. Yapılan bütün çalışmalar ise bir uyum içinde oluyor. Amacımız Sarıçam'ı Adana'nın en gözde ilçesi ve cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Sarıçam'da yeni imar yolları açılıyor!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelişen ve her geçen gün biraz da büyüyen ilçelerinde imar planına uygun belirlenen yerlerde yeni imar yol açma çalışmalarına ara verilmeden devam edildiğini söyledi.

Yeni Adana İmar İlimtepe Sarıçam satılık daire!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Adana İmar A.Ş. ortak imzasıyla yükselen proje yaklaşık 3 bin adet daireden oluşacak. Yeni Adana İmar İlimtepe Sarıçam satılık daire fiyatları 1+1'lerde 99 bin TL'den başlıyor.

İlimtepe Sarıçam Yeni Adana İmar Konutları!

Teslimlerini Ağustos 2017 tarihinde yapılması planlanan proje 6 blok halinde hayata geçiriliyor. İlimtepe Sarıçam Yeni Adana İmar Konutları Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Sofulu'da yükseliyor.

Dört ilçenin imar planları yenilenecek!

Şehir plancılığı alanında 20 bin hektardan fazla alanın imarı planı ve denetimini gerçekleştiren İmpo İmar AŞ, 4 ilçenin daha imar planlarını hazırlamak üzere sahaya çıktı.

Sarıçam imar planları Haberi

Sarıçam imar planları

Adana'nın Sarıçam ilçesi Suluca-Dağcı bölgesindeki arsa satışlarının, belediye içerisindeki bazı memurların spekülasyonu olduğu, bölgede 2012 yılında yapılan imar uygulamasının, Adana 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.


SPEKÜLASYONLAR  TALEBİ ARTIRDI


Sarıçam Belediyesi'nin 2012 yılında yaptığı imar uygulamasını vatandaşlara göstererek, bölgedeki arsaların fahiş fiyatlara satıldığı iddiası üzerine yaptığımız araştırmada, imar uygulamasının Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından yapılan itiraz sonucu, 2013 yılında mahkeme kararıyla iptal edildiği ortaya çıktı. İptale rağmen, bölgedeki arsaların kıymetli olduğu yönünde yapılan spekülasyonlar, buradaki arsalara talebi artırdı.

Ancak, gerçeğin ortaya çıkmasıyla, bölgedeki arazilerin tarım arazisi olduğu ve imarının olmadığını belirlenmiş oldu.


İŞTE O KARAR


İşte, Milli Emlak Daire Başkanlığı'nın Sarıçam Belediyesi'nden şikayetçi olduğu ve imar uygulamasının iptalinin açıklandığı Adana 2. İdare Mahkemesi 2013/982 esas, 2013/1516 karar:

" Karar veren Adana 2. İdare...