19 / 04 / 2024

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 



2013'te Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Beykoz Riva'da inşa edeceği tesisler için yaklaşık 40 bin metrekarelik parsel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “özel proje alanı” olarak belirlenmişti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; 

Kullanım hakkı Spor Genel Müdürlüğü'ne, mülkiyeti ise i Maliye Hazinesi'ne ait olan arazi için aynı sene protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol ile söz konusu arazi “TFF İdari Hizmet Binası” inşası için  Türkiye Futbol Federasyonu'na tahsis edilmişti. 

2015'te onay verilmişti

Arazi için özel imar planlarına yönelik onaylar 2015 yılında verilmişti. Söz konusu parselin fonksiyonu “spor tesisi alanı” olarak belirlendi. Düzenlenen plan notuna göre; alanda “idari-sporcu kamp-konaklama-eğitim vb.” kullanımlar içeren hizmet tesisleri inşa edileceği bilgileri yer aldı. Yapılaşma için belirlenen koşullara yönelik de emsal 0.50, bina yüksekliği 3 kat olarak not alındı. 

Riva daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Değişiklik bakanlık tarafından onaylandı

TFF tesislerinin karşısında yer alan “Milli Takımlar Tesisleri Projesi” dahilinde otel yapılan için Beykoz Belediyesi imar değişikliği planı hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar değişiklik planını onaylayarak 27 Mayıs günü askıya çıkardı. Raporda yer alan ifadelere göre; söz konusu parselin tahsisli olduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın  22 Haziran 2020 tarihli yazısı ile arsa üzerindeki tesislere ilave olarak spor tesisleri yapmak için gerekli imar planı çalışmalarının Beykoz Belediye Başkanlığı tarafından yapılması istendi. 

Emsal 0.50'den 0.60'a çıktı

Talep üzerine parsel üzerinde yer alan inşaat hakkı 0.50'den 0.60'a çıktı. Diğer koşullar için ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Arazinin yüzde 60'ına denk gelen  28 bin 911 metrekaresi kapalı ve açık spor tesisi, geri kalan kısmı da rekreatif alan, trafo alanı ve yol olarak planlandı. Riva'daki TFF Spor Kompleksi'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devri TFF'nin de Atatürk Olimpiyat Stadı'na taşıması gündemde yer alıyordu.

TFF Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilecek!


Geri Dön