28 / 03 / 2024

Aydın Söke'deki pazar yerlerine konut mu inşa edilecek!

Aydın Söke'deki pazar yerlerine konut mu inşa edilecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Necmettin Ünüvar, ''Söke İlçemizdeki Pazar yerinin konut ve işyeri olmasını doğru bulmuyoruz. Biz pazarcı esnafımızın yanındayız.”dedi.




Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Necmettin Ünüvar AKP ve MHP’li meclis üyelerine sert çıktı. Ünüvar, imar komisyon toplantısında evet diyen MHP ve AKP’li meclis üyelerinin meclis toplantısında ret oyu vermesini eleştirerek, “AKP ve MHP’liler karakolda doğru söyleyip, mahkemede şaştılar” dedi.



Necmettin Ünüvar AKP ve MHP’li meclis üyelerinin eleştirilerinin  yersiz ve havada kaldığını kaydederek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi meclisinde fikrini söyleyemediğini ifade etmek abesle iştigaldir. Mecliste böyle bir sıkıntı yok. Başkan Çerçioğlu sırayla her arkadaşımıza söz veriyor.” dedi. MHP’li Ümmet Akın’ın Aydın Büyükşehir Belediyesinin 3 yıldır halihazır harita çalışması yapmadığı iddiasını komik bulduğunu söyleyen Ünüvar, “ Bu iddia en hafif tabiri ile cehalettir. Büyükşehir Belediyesi’nin harita ekipleri eksik  kalan yerlerde 3 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.2014 yılının Temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının  yazılı talimatı ile bakanlıkça hava fotoğrafı üretimi yapıldığı bu sebeple kamu zararı oluşmaması için  hali hazırda ihaleye çıkılmaması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi bütün ile ait hava fotoğraflarını  bakanlıktan temin etti” ifadelerini kullandı.



AKP’li meclis üyesi Necmettin Esenlik’in  Söke ile ilgili eleştirilerine de değinen Necmettin Ünüvar, “İmar komisyonu toplantısı sırasında Söke’nin teklif planlarını tartıştık, hatta buraya imar komisyonu üyesi olmayan Söke Meclis üyelerinin katılımı da sağlandı. Saatlerce  süren plan teklifi değerlendirmesi sonucunda  komisyon raporu bütün meclis üyelerinin oy birliği  ile oluşturuldu. Durum böyleyken meclis toplantısında arkadaşlar evet dediklerine, bu sefer ret oyu kullandılar. Söke İlçemizdeki Pazar  yerinin konut ve işyeri olmasını doğru bulmuyoruz. Biz pazarcı esnafımızın yanındayız. MHP ve AKP’li  arkadaşlar karakolda doğru söyleyip, mahkemede şaştılar” şeklinde konuştu.


Yeni Söke Gazetesi






Geri Dön