24 / 04 / 2024

Aydın Tekstil binası hizmete açılıyor!

Aydın Tekstil binası hizmete açılıyor!

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, '2016 açılışlar yılı olacak' demişti. Üç günde üç açılış yapan Başkan Çerçioğlu, sözünü tutuyor.



'2016 açılışlar yılı olacak' diyen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sözünü tutuyor. Üç günde üç açılış yapan Başkan Çerçioğlu, “Aydınlıların mutluluğu için çalışıyoruz” diyor.


Tekstil Parkı’nın Aydınlılar için önemi nedir?


Aydın Tekstil’in temeli merhum Başvekil Adnan Menderes tarafından 1954 yılında atıldı. Ama maalesef 50’nci yılında kapanıp kaderine terk edildi. Vatandaşlarıma 177 dönümlük Aydın Tekstil alanını yeşil alan olarak koruyacağıma dair söz vermiştim.


Bu sözümü tutmam o kadar da kolay olmadı. Kamulaştırma kararı aldık ama mahkemesi tam 7 yıl sürdü.


Bıkmadık, usanmadık ve mücadele ettik. Çünkü Aydın’ın merkezde kalan tek yeşil alanıydı burası. İçerisinde bin tane tescilli çam ağacı var. 100 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. Sonunda hedefimize ulaştık ve Aydın Tekstil Parkı’nı hizmete açtık.


Bu güzel tesis, saat 08.00’den 24.00’e kadar tüm Aydın halkının hizmetinde olacak.


Fabrika binasını nasıl değerlendireceksiniz? 


Aydın Tekstil alanının 40 dönümünü spor, piknik ve sosyal kullanım alanı olarak hizmete açtık. Zaten kamulaştırma işleminden sonra burada neler olması gerektiğini halkımızın önüne sandığı koyarak referandum yaptık. Sonuç olarak halkımız burada yüzde 99’luk bir oranla yeşil alan görmek istediğini belirtti. Ben zaten sonucun yeşil alan çıkacağını tahmin ediyordum. Biz de bunu hayata geçirdik. Fabrika binasını da fuar alanı olarak değerlendireceğiz. Çok amaçlı salonlar oluşturulacak, kafeler ve çay bahçeleri yani Aydın halkına hizmet edecek sosyal mekanlar oluşacak. Koşu yolları açılacak. Aydın Tekstil’de hemen hemen her aileden bir üye çalışırdı. Oluşturacağımız bir müze ile bu emekçi kardeşlerimizin anılarını yaşatacağız.


“ÖNEMLİ OLAN ZORU BAŞARMAKTIR"


Bölgede kalan diğer boş alanlara ne yapmayı düşünüyorsunuz?


Ben betonlaşmaya sonuna kadar karşıyım. Bizim daha çok binaya değil, daha çok yeşile ihtiyacımız var. Aydınlılara buradan bir söz daha veriyorum. 177 dönümlük bu alandaki boş yerleri de ağaçlandıracağız. Beş bin tane daha ağaç dikeceğiz.


Herkesin gönlü rahat olsun. En kısa sürede bu binaların restorasyonuna da başlayacağız. Evet, kolay bir iş değil. Önemli olan kolayı değil, zoru başarabilmek. Zoru başarmak da bizim işimiz.


Yatırımlar devam ediyor mu?


Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Üç günde gerçekleştirdiğimiz üç açılışın ikincisi, alt ve üst yapısı tamamen yenilenen Kıbrıs Caddesi’ydi. Öncelikle esnafımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. 30 yıl yetecek şekilde caddenin altyapısını yeniledik. Üstü de modern bir görünüme kavuştu. Kaldırımların yenilenmesiyle ilgili bir gün elime oradaki esnaf arkadaşlarımızın ortaklaşa yaptığı bir proje geldi. Ben de değişik renklerde kaldırım taşları getirttim. Esnafımıza ‘Hangi renkleri istersiniz’ diye sorduk. Onlar da pembeyi tercih etti ve kaldırımları esnafımızın beğendiği renkteki taşlarla döşedik. Amacımız; bu sokağı güzelleştirmek ve esnafımızın işlerinin artışını sağlamak, daha yaşanılabilir bir Aydın yaratmak.


Kavşaklar Kuşadası'na ne kazandıracak?


Açılış maratonumuzun üçüncü halkasını Kuşadası’nda gerçekleştirdik. Biliyorsunuz Kuşadası Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri. Özellikle yaz aylarında nüfus artışı ile birlikte büyük bir trafik yoğunluğu da yaşanıyor.


Atatürk 1 ve Atatürk 2 Köprülü Kavşakları, trafik sorununa çare olacak ve Kuşadası trafiğini rahatlatacak. Kadınlar Denizi ile Yüksel Yalova Caddesi kesişimi ve Sabri Mumcu Caddesi ile Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Caddesi kesişimine iki adet köprülü kavşak yaptık. Projenin içinde 2 bin metre yol bulunuyor. Toplam 30 bin metrekare sıcak asfalt kullanıldı. Kavşak güzergahının uzunluğu bin 250, bağlantı yollarının uzunluğu ise 600 metre oldu. Ayrıca bu bölgede 6 bin 450 metre içme suyu, bin 200 metre kanalizasyon ve 850 metre de yağmur suyu hattı yaptık.


Trafik güvenliğinin sağlanması için de 2 adet hemzemin dönel kavşak bulunuyor. Bu yatırım 13 milyon liraya mal oldu. Böylece Kuşadası halkına vermiş olduğumuz sözü de yerine getirmiş olduk. Kuşadamıza hayırlı olsun.


Şimdiye kadar ne kadar yatırım yaptınız?


Kuşadası için büyük hayallerimiz var. Birer birer gerçekleştiriyoruz. Kuşadası’nda 97 milyon altyapıya, 19 milyon da üstyapıya bugüne kadar harcama yaptık. Amacımız Kuşadası’nda turizmcinin yüzünü güldürmek. Kuşadası Merkez’de 20 milyon liraya kamulaştırdığımız Tariş alanı için sandık kurduk, halkımıza fikrini sorduk. Burada yeşil alan, sosyal donatılar, kafeler ve zeminde de otopark yapıyoruz.



Posta


Geri Dön