26 / 04 / 2024

Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

 Aydın Turizm Master Planı tanıtıldı!

Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.




Eko turizm olarak bilinen doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Aydın Şube Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Bölge Müdür Yardımcıları Melikünnas Özkaya ve Osman Malkoç, ADÜ Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Tendü Hilal Göktuğ, bürokratlar, akademisyenler, STK temsilcileri ve bölge muhtarları katıldı. Aydın ilinin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile eko turizm için önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekilen toplantıda mevcut kaynakların sürdürülebilirlik, katılımcılık ve çevre duyarlılığı gibi temel ilkeler doğrultusunda değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan Aydın İli Tabiat Turizm Master Planı ile ilgili sunum yapıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda yakın, orta ve uzun vadeli planlarının anlatıldığı toplantının ardından düzenlenen panelde ise Dilek Yarım Adası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın bölgedeki eko turizm faaliyetleri açısından önemi vurgulandı. Kuşadası için çok önemli bir değer olan Dilek Yarım Adası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda koruma- kullanma dengesi içinde eko turizm faliyetleri için oluşturulacak yeni rotalar ve yeni cazibe merkezlerinin bölge için önemli bir kazanç olacağı ifade edildi.



Kuşadası Belediyesi


Geri Dön