28 / 03 / 2024

Karşıyaka'ya Turizm Master Planı hazırlanıyor!

Karşıyaka'ya Turizm Master Planı hazırlanıyor!

Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, Karşıyaka'nın Turizm Master Planı'nı hazırlamak için bir araya geldi. 5 yıllık Turizm Master Planı için sona yaklaşıldı.



Eğitim, kültür ve sanat konularında ortak projeler üreten, son olarak Karşıyaka'nın Turizm Master Planı'nı hazırlamak için bir araya gelen Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, 5 yıllık plan için sona yaklaştı. Uzman görüşleri doğrultusunda, Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak. 


Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, Şubat'ta imzalanan protokolle, Karşıyaka'nın 20152020 dönemini kapsayacak Turizm Master Plam'nı hazırlamak için işbirliği yapmış, zaman kaybedilmeden de teknik çalışmalar başlatılmıştı. Karşıyaka'nın turizm potansiyeli, mevcut durum ve yapılması gereken fiziki yatırımlar üzerinden yürütülen çalışmalara kentin farklı dinamikleri de dahil edildi. Plan hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen toplantıya;  İzmir  II Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Turizm Derneği, İZRO, İZKA, SKAL, ESİAD gibi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Plan bir ay sonra hazır Toplantıda Karşıyaka'nın 2015-2020 yılları arasını kapsayacak olan Turizm Master Planı öncesi, Karşıyaka'nın mevcut turizm durumu, konu ile ilgili avantajları ve dezavantajları ile yapılması gereken fiziki yatırımlar masaya yatırıldı. İlçenin 5 yılına yön verecek Turizm Master Planı'nın Ağustos ayında tamamlanacağı belirtildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Karşıyaka'yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent yapmak için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar örnek projeler hayata geçirerek hedeflerimize önemli ölçüde ulaştık. Kültür, sanat ve spordaki başarımızı turizm alanında da taçlandıracağız' dedi. 


Haber Ekspres


Geri Dön