17 / 04 / 2024

Aydın'da konut kredisine rekor başvuru!

Aydın'da konut kredisine rekor başvuru!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının Ağustos ayı başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesiyle Aydın’da da talep rekor seviyeye ulaştı. Bölgede kredi başvurusunda bulunanlarının sayısının 2 bin 500 kişiye ulaştı.



Türkiye genelinde toplamda 34 binden fazla kişinin başvuru yaptığı konut kredisine başvurular hızla geliyor. Aydın Hedef Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kknut sektörüne can suyu vermek için hareket geçen kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına düşürmesi, yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da kredi talebini üst seviyeye ulaştırdı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının Ağustos ayı başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmeleri sonrasında, Aydın’da da talep rekor seviyeye ulaştı. Aydın’da 7 iş gününde bankalardan kredi başvurusunda bulunanlarının sayısının 2 bin 500 kişiyi aştı.

“DAHA FAZLA BAŞVURU BEKLİYORUZ”

Başvuru talebinin Kurban Bayramı sonrası itibariyle daha da artış göstermesiyle ilgili beklentide olduklarını söyleyen Aydınlı müteahhitler, konut kredisi faizlerindeki indirimin sektöre nefes aldıracak olmasından ötürü memnun olduklarını söylediler.. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Yenipazarlı, “İlerleyen süreçte Aydın’da daha fazla başvuruda bulunulacağını bekliyoruz. Konut kredisi faizlerindeki indirim nedeniyle Aydın’da da başvuru sayısının fazla olması sektöre can suyu olacaktır. Zaten bu düzenleme de zor durumda olan ve darboğaza giren konut sektörünü hareketlendirmek için yapılmıştı. Aydın’da da sektör bu sayede önümüzdeki süreçte daha da canlanacaktır. Bununla birlikte piyasanın açılmasıyla konut fiyatlarında yükselme ihtimali de söz konusu olacaktır. Konut sektörünün bir an önce harekete geçmesi yan sektörleri de doğrudan etkileyecektir. Yaşanan bu gelişme konut sektörüne ve diğer yan sektörlere de olumlu faydalar sağlayacak” diye konuştu.


Geri Dön