20 / 04 / 2024

konut kredisi indirimi 2019

konut kredisi indirimi 2019

Kamu bankalarının başlattığı konutta faiz indirimi kampanyasına özel bankalar da katıldı. Bankaların faiz indirimlerine ilgi gösteren vatandaşlar, ev sahibi olmak için sıraya girdi... 

İnşaat ofislerinde telefonlar çalmaya başladı!

Aylardır telefonu çalmayan gayrimenkul ve inşaat şirketleri, ofislerinin dolmaya başladığını söylerken otomotiv sektöründe meltem rüzgârları esmeye başladı. Gıda, giyim ve ev perakende mağazalarında ise müşteriler alıma yöneliyor.

Konut satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 65 arttı!

Konut satış rakamları geride bıraktığımız ay yüzde 18’e yakın düşüş gösterirken, Ocak-temmuz arasında 24 bini aşan satışlar geçtiğimiz yıla göre yüzde 65’e artış gösterdi.

Aydın'da konut kredisine rekor başvuru!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının Ağustos ayı başında konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesiyle Aydın’da da talep rekor seviyeye ulaştı. Bölgede kredi başvurusunda bulunanlarının sayısının 2 bin 500 kişiye ulaştı.

İnşaat sektörünün bayramı başlıyor!

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, faiz indirimiyle birlikte inşaat sektöründe bayram yaşandığını söyledi. Yıldırım, "Telefonlarımız çalmaya başladı. Müşterilerimizde artış var'' dedi.

Konut kredisine iki günde rekor talep!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesinin ardından, ilk iki günde 13 binden fazla müşteri toplam 2,1 milyar TL'nin üzerinde kredi başvurusu yaptı

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut kredisi faizleri düşecek mi? Son dakika! 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 'Merkez Bankası’nın faiz indirimi konut kredilerine yansır mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faiz indirimi 10 maddede tüm detaylarıyla!

Kamu bankaları konut kredisi faizlerinde yeniden indirime gitti. Konut alacak kişiler yeni faiz oranlarını merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? İşte konut kredisi faiz indirimi 10 maddede tüm detaylarıyla...

Konut kredisi faiz indirimi fiyatları katladı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini yüzde 1.29’a kadar düşürmesinden sonra, fırsatçılar yeniden ortaya çıktı. Faiz indiriminin geçerli olduğu 26 Ekim’den itibaren ikinci el konut fiyatları yükselişe geçti.

Konut kredisi faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimini kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Kamu bankalarının konut kredi faizi indirimi işe yarar mı?' başlıklı yazısı...

Konut kredisi faiz indirimi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konut kredisi faiz oranlarında indirime gidildi. Peki konut kredisi faiz indirimi başladı mı? Konut kredisi faizleri ne kadar oldu? İşte tüm detaylarıyla konut kredisi faiz indirimi...

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

Konut kredisi faiz indirimi fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşesinde konut kredisi faiz oranlarındaki indirimi ve bu indirimin sektörü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Şeref Oğuz'un o yazısı...

Müteahhitler konut kredisi faizlerindeki indirimden memnun!

Müteahhitler kamu bankaları tarafından alınan konut kredisi faizlerindeki indirimi kararını memnuniyetle karşıladı. 

12 ay ertelemeli konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

3 kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından konut kredilerinde yapılan faiz indirimi sektörü canlandırdı. Peki 12 ay ertelemeli konut kredisi ödemeleri ne kadar? Başvurular nasıl yapılır?

2020 Mayıs sonunda konut kredisi faizleri ne oldu?

Konut kredisi faizlerinde bir yıllık süreçte bankalardan pek çok fırsat sunuldu. En son konut kredisinde faiz indirimi Yapı Kredi'den geldi. Peki konut kredisi faizleri kaç oldu?

İNG Bank konut kredisi faiz oranlarını 8 puan düşürdü!

Kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlanıyor. İNG konut kredisi faiz oranlarında indirimi uyguladı. Banka faiz oranlarında 8 puana kadar indirime gitti.

TEB konut kredisi faizleri yeniden düştü!

Mart başında hareketlenen döviz kuru ve Suriye kaynaklı jeopolitik riskler karşısında faiz oranlarını arttıran TEB yeniden konut kredisi faiz indirimi uyguladı.

Konut kredisi oranları faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası 7 aydır aralıksız şekilde sürdürdüğü politika faiz indirimlerine Şubat ayında da devam etti. Son yedi ayda gerçekleştirilen faiz indirimi toplamda 1325 puan olarak kaydedildi. Peki politika faizlerindeki indirim konut kredisi oranlarını nasıl etkileyecek?

konut kredisi indirimi 2019 Haberi

konut kredisi indirimi 2019

Konut kredilerinde yapılan faiz indirimi ve yapılandırma ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi kullanmaya başladı. Konut satışlarına olan ilgi satış ofislerini de hareketlendirdi. Kamu bankalarının 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinin, vadesini 180 aya çıkarması ve faizi de yüzde 0.99’a düşürmesi ile konut firmaları, ziyaretçi artışları yaşandığını belirtiyorlar.

Avantaj sağlıyor

Yeni Asır'ın haberine göre, 21 Ağustos tarihinde konut kredisi faiz oranları, yüzde 1.34 ile yüzde 2.25 arasında değişirken 11 Ekim'de yüzde 0.99 ile yüzde 1.85’e kadar düştü. Kamu bankaları 11 Ekim itibari en düşük orandan kamu bankaları veriyor. Özel bankalarda en düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.11 ile Kuveyt Türk’de. 21 Ağustos'ta aylık yüzde 2.05 olan konut kredi faizini yüzde 1.37'ye düşüren Denizbank, müşterilerine 68 puanlık avantaj sundu.

Yapılandırma...