19 / 04 / 2024

Konutta faiz düşüyor satış artıyor!

Konutta faiz düşüyor satış artıyor!

Kamu bankalarının başlattığı konutta faiz indirimi kampanyasına özel bankalar da katıldı. Bankaların faiz indirimlerine ilgi gösteren vatandaşlar, ev sahibi olmak için sıraya girdi... 



Konut kredilerinde yapılan faiz indirimi ve yapılandırma ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi kullanmaya başladı. Konut satışlarına olan ilgi satış ofislerini de hareketlendirdi. Kamu bankalarının 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinin, vadesini 180 aya çıkarması ve faizi de yüzde 0.99’a düşürmesi ile konut firmaları, ziyaretçi artışları yaşandığını belirtiyorlar.

Avantaj sağlıyor

Yeni Asır'ın haberine göre, 21 Ağustos tarihinde konut kredisi faiz oranları, yüzde 1.34 ile yüzde 2.25 arasında değişirken 11 Ekim'de yüzde 0.99 ile yüzde 1.85’e kadar düştü. Kamu bankaları 11 Ekim itibari en düşük orandan kamu bankaları veriyor. Özel bankalarda en düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.11 ile Kuveyt Türk’de. 21 Ağustos'ta aylık yüzde 2.05 olan konut kredi faizini yüzde 1.37'ye düşüren Denizbank, müşterilerine 68 puanlık avantaj sundu.

Yapılandırma imkanı

Konut kredilerinde en yüksek faizi ise, yüzde 1,85 ile Anadolu Bank uyguluyor. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank  faiz indirimi öncesi 500 bin lira altında konut kredisi kullanan müşterilerine, yüzde 0,99 faiz oranı indirimiyle kredilerini yeniden yapılandırma imkanı sunuyor. 

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?


Geri Dön