20 / 04 / 2024

Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kuruyor!

Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kuruyor!

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kurulması için talimat verdi... 



İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kurulmasına yönelik talimat verdiği öğrenildi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, "Ulusal Fars Körfezi Günü" sebebiyle Basra Körfezi'ndeki gelişmeleri inceledi.  

İran lideri Hamaney'in, Basra Körfezi'ndeki adalarda yerleşim yerleri kurulması talimatını verdiğini belirten Tengsiri, bunun İran'ın bölgede güvenlik istediğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Tengsiri, "Fars Körfezi'ndeki adalarda yerleşim alt yapılarını oluşturarak, adaları insanların yaşamı için hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Bu, insanların adalarda yaşamasına dair Başkomutan (Hamaney) tarafından verilen bir talimattır" diye konuştu.  

İranlı komutan, Basra Körfezi'nde yerleşim yerleri kurulacak adaların isimlerini ise açıklamadı. 

Körfez'de İran'ın egemenliğinde bulunan adaların birçoğunda yerleşim yer alıyor. Öte yandan İran ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Hürmüz Boğazı'nda stratejik konumda olan ve İran'ın kontrolündeki Ebu Musa, Büyük Tunb ve Küçük Tunb adalarına ilişkin egemenlik iddiasında bulunuyor. 

Güney Kore’deki bir şantiyede facia: 36 ölü 10 yaralı!

İtalya’daki işletmeciler restoranlarının açılmasını istiyor!


Geri Dön