24 / 04 / 2024

Bayram tatili Edremit Körfezi'ndeki turizmcinin yüzünü güldürdü!

Bayram tatili Edremit Körfezi'ndeki turizmcinin yüzünü güldürdü!

Kurban Bayramı tatilinde oluşan yoğunluk, Kuzey Ege sahillerindeki turizmciyi sevindirdi. Güre beldesinin Belediye Başkanı Kamil Saka, Balıkesir'in bu potansiyelinin önemli bölümünü Edremit Körfezi'nin oluşturduğunu söyledi...



Edremit Körfezi’ndeki tek turizm teşvik bölgesi olan Güre beldesinin Belediye Başkanı Kamil Saka, yılda yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmde birinci sırada olan Balıkesir'in bu potansiyelinin önemli bölümünü Edremit Körfezi'nin oluşturduğunu söyledi.


Ayvalık, Ören, Akçay, Altınoluk ve Güre gibi bölgeleriyle körfezin, yaz, doğa ve termal turizmle yılın her dönemi turist çekebildiğini ifade eden Saka, 25 binden fazla yatak kapasitesine sahip körfezde Güre'nin, termal turizmde ilk sırada geldiğini anlattı.


Körfezin 9 günlük tatilde tercih nedeni olduğunu dile getiren Saka, şöyle devam etti:


"Beldemizdeki 2 bin 600 yatak kapasiteli otellerimiz tamamen doldu. Körfez genelinde 11 Ekim akşamından başlayan yoğunluk turizmcinin yüzünü güldürdü. Otellerdeki yoğunluk kadar 127 bin ikinci konutun önemli bölümünün dolması bölgeye hareket getirdi. Birçok kişi, kurbanını kesmek için körfeze geldi, tatili yaptı."


Saka, yaz döneminde, ramazan ayı dolayısıyla turizmde oluşan açığın bir kısmının bu 9 günlük tatilde kapatılabildiğini belirterek, "Termal kaynaklar, Kazdağları'ndaki eşsiz doğa, temiz hava, mavi bayraklı plajlar ve özellikle İstanbul’a yakınlık, körfezi bir cazibe merkezi haline getiriyor. Kurban Bayramı tatilinin özellikle ilk 6 günü, körfez ekonomisine büyük bir canlılık getirdi" diye konuştu.


AA


Geri Dön