23 / 04 / 2024

Ayhan Şamlı: Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık!

Ayhan Şamlı: Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık!

CHP Grup Başkan Vekili Ayhan Şamlı, stratejik plan hazırlanırken CHP grubu olarak kendilerinin de fikirlerinin alınmasının daha sağlıklı olacağını söyledi. Şamlı 'Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık' dedi.



Belediye Meclis Toplantısı'nda söz alan Şamlı. "5 yıllık yol haritası kanun gereği böyle yapılıyor ama ben gelişen değişen Çorum için yol haritası 5 yıllık yapıldı ama bundan sonraki yıllarda da değişime göre revize edilebilir. 

Strateji müdürlüğü de kuruldu yıllık olarak bu yol haritası yapılabilir. Çorum bir üniversite şehridir. Hitit Üniversitesi var. Bu yol haritası hazırlanırken üniversite ile de işbirliğinin yapılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Plan hazırlama faaliyeti içerisine alınmadık. Keşke bizim de fikirlerimiz alınsa idi bizim de çorbada tuzumuz olsa idi iyi olurdu diye düşünüyoruz. Çalışırken geniş bir çalışma yapmış arkadaşlarımız. Gerçekten büyük bir özveri ile hazırlanmış. 290 vatandaşımızla yüz yüze. 627 vatandaşımız ile web sitesi aracılığı ile anketlerle yol haritası çıkartmışlar. 

Evet, biz anket yapıyoruz verileri alıyoruz ama bunun bilimsel ağırlığı daha fazla bizim görmediğimiz şeyleri verileri olsun öngörüleri olsun bilim adamları uzmanları daha iyi görebilir. Hazır strateji müdürlüğü kuruluyorken bunun da göz önüne alınmasını değerlendirilmesini rica ediyorum. Çorum'un geleceği için nazım imar planının bir an önce yapılması gerektiğini talep ediyorum. Çok detaylı bir rapor hazırlanmış ama bunların 5 yıldan ziyade her yıl yapılmasını talep ediyorum" dedi. 



Geri Dön