28 / 03 / 2024

Aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

Aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

TOKİ alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum bu kapsamda bu ay 1.697 konutu hak sahiplerine teslim edecek. Peki aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 20 bin 918 konut, 2019 yılının ilk 6 ayında hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan 1.697 konutun hak sahipleri ise bu ay yeni evlerine kavuşacak.

TOKİ, 500 bin konut olan hedefini 2011 yılı itibarıyla tutturdu ve 2023 yılına kadar 700 bin konutluk yeni bir hedef koyarak toplamda 1 milyon 200 bin konuta ulaşmayı amaçlıyor. 

Alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ'ye başvuru yapmak için bazı şartlar aranıyor. Peki aynı evde ikamet eden herkes  TOKİ  konut satışları için başvuru yapabilir mi? İşte yanıtı;

Aynı evde ikamet eden herkes konut satışları için başvuru yapabilir mi?

Kuralı satışlarda ve/veya alt gelir projelerinde, hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Açık satışlarda ise, genel olarak bu şart aranmamakta olup, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilmektedir. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.


Geri Dön