26 / 04 / 2024

Aynı isimdeki kişinin arsasını satmaya kalkışınca yakalandı!

 Aynı isimdeki kişinin arsasını satmaya kalkışınca yakalandı!

İsim benzerliği bulunan bir kişinin arsasını kendisinin gibi gösterip satmaya çalışan emekli astsubay ve yanında bulunan 2 kişi, tapu memurunun olayı fark etmesi sayesinde yakalandı . Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı...




Antalya'da isim benzerliği bulunan bir kişinin arsasını kendisinin gibi gösterip satmaya çalışan emekli astsubay ve yanında bulunan 2 kişi, tapu memurunun olayı fark etmesi sayesinde yakalandı. 

     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Niğde'de yaşayan emekli astsubay Mehmet Ali E'ye (46) Antalya Vergi Dairesi'nden, Yüksekalan Mahallesi'ndeki bir arsa için 4 bin lira vergi borcunun bulunduğuna dair yazı geldi. Yazıyla ilgili araştırma yapan Mehmet Ali E, arsanın aslında kendisiyle aynı ismi taşıyan, baba isimleri de aynı olan ve bir süre önce vefat eden 65 yaşındaki Mehmet Ali E'ye ait olduğunu belirledi. 

     Emekli astsubay Mehmet Ali E, arsanın vergi borcunu ödedikten sonra satışını yapmak için arkadaşı B.E'ye noterden vekalet verdiğini söyledi. Bir süre sonra B.E. ile Antalya Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gelen Mehmet Ali E, daha önce anlaştıkları iddia edilen Y.A'ya arsayı 100 bin liraya satmak için işlemleri başlattı. 

     Bu sırada tapudaki anne ismiyle kimlikteki anne isminin birbirini tutmadığını fark eden tapu memuru, durumu polise bildirdi. 

     Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Ali E, B.E. ve Y.A'yı gözaltına aldı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece, ''Nitelikli dolandırıcılık'' iddiasıyla tutuklandı. 


AA


Geri Dön