19 / 04 / 2024

Ayse Yapı Çağlayan ve Ayazağa'da dönüşüme giriyor!

Ayse Yapı Çağlayan ve Ayazağa'da dönüşüme giriyor!

Ayse Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rıfat Sezer Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamalarda Çağlayan ve Ayazağa'da dönüşüme gireceklerini söyledi. İşte Ahmet Rıfat Sezer ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj...



Ayse Yapı Çağlayan ve Ayazağa da dönüşüme giriyor!


Ayse Yapı'nın Kurtköy'de hayata geçirdiği Vogue Kurtköy'de fiyatlar 200 bin TL'den başlıyor. Emlakkulisi.com olarak Ayse Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rıfat Sezer ile Vogue Kurtköy projesini ve önümüzdeki dönem hedeflerini konuştuk. İşte Ahmet Rıfat Sezer ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj...



1-)Vogue Kurtköy projesinin detaylarını alabilir miyiz?


-Biz projenin arsa sahibiyiz. 5 bin 500 metrekare arsa üzerindeki projemizde 243 adet 1+1, 13 adet dükkan var. 4 bin metrekarelik alanı ticari ünitelere ayırdık. Sektöre yeni giren market zincirleriyle kiralamalar üzerine görüşüyoruz. Şimdilik net bir şey yok.



2-)İnşaat şu an ne durumda? 


-İnşaatın yüzde 65-70'ini tamamladık, sene sonu teslim edecektik ama onu daha erkene çekmeyi planlıyoruz. Eylül sonu, Ekim sonu gibi olabilir teslimler.



3-)Bugünkü fiyatlar ne kadar? Projeye özel bir kampanya var mı?


200 bin TL'den başlıyor, son 13 dairemiz var ondan sonra yüzde 15 zam yapıyoruz. aylık 1.950 TL taksitle, peşinatı teslimde öde şeklinde bir kampanyamız var. Müşterimize 130 bin TL kredi kullan diyoruz taksiti yaklaşık 1.950 TL'ye geliyor, geriye kalan 65 bin TL peşinatı teslimde öde diyoruz.



4- Projenin ne kadarı satıldı?


Nisan ayında lansmana çıkmıştık, şu an yüzde 55'ini sattık.  



5-)Anadolu yakasında hakimsiniz. Önümüzdeki dönemde Kurtköy'ün ne kadar prim yapmasını bekliyorsunuz?


-Atatürk Havaalanı kapandıktan sonra, Kurtköy prim yapacak. 3. havaalanı tam oturana kadar Sabiha Gökçen'de yoğunluk olacak. Sabiha Gökçen-Kaynarca metrosunun da açılmasıyla Kurtköy'ün iki üç sene içerisinde en az yüzde 70 prim yapmasını bekliyoruz.



6-) Ayse Yapı olarak önümüzdeki dönemde hedefleriniz neler? Yeni bir proje var mı? 


-Bizim firma olarak Beyoğlu'nda iki tane arsa stokumuz var. Galata Kuledibi'nde. Birinin 1.800 metrekare, diğerini  2 bin metrekare inşaat alanı var. Zemin kattan itibaren tarihi yarımada ve boğaz manzarası var. Bunlar daha çok butik projeler lansmana bile çıkmıyoruz. 



7-)Kentsel dönüşüme girmeyi düşünüyor musunuz? 


Çağlayan bölgesinde iki adada çalışmalarımız var sene sonunda başlamayı planlıyoruz. 180 daire ve ticari üniteler olacak. Daire tiplerini 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak tasarladık. Bir de Ayazağa projemiz var. Orada iki adayla anlaşmalara başladık, 2017'de başlıyoruz.



8-)Faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi gündemde, konut yatırımlarını nasıl etkiler? 


Bu faizle yatırımcılar kredili satışlarda zorlanıyor. Faizlerin düşmesi sektörü hareketlendirir ve yatırımcının iştahını kabartır. 




Geri Dön