23 / 04 / 2024

Ayvalık'a yeni kültür merkezi inşa ediliyor!

Ayvalık'a yeni kültür merkezi inşa ediliyor!

Rahmi Gençer Başkanlığında hizmet atağını sürdüren Ayvalık Belediyesi ilçeye yeni bir kültür merkezi daha kazandırıyor. Küçükköy kavşağında yapım çalışmalarına başlanan kültür merkezinin Nisan ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.




Rahmi Gençer Başkanlığında hizmet atağını sürdüren Ayvalık Belediyesi ilçeye yeni bir kültür merkezi daha kazandırıyor. Küçükköy kavşağında yapım çalışmalarına başlanan kültür merkezinin Nisan ayında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Kültür merkezinde çok amaçlı toplantı salonları ve sergi salonları yer alıyor.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy yol ayrımında bir kültür merkezi yaptırdıklarını ve çalışmalarının başladığını bildirdi. Başkan Gençer, Nisan ayında da bu kültür merkezinin açılışının yapılmasının planlandığını söyledi.


Başkan Gençer, "Küçükköy kültür merkezine kavuşuyor. 400 kişilik konferans salonuna sahip olacak bu çok önemli. Nedenine gelince Sarımsaklı'da ki otellerimizin kongre turizmi alması halinde tüm otellere bu kültür merkezini açacağız ve burada kongrelerini yapabilecekler. Paneller ve konferanslar için burası kullanılabilecek. Küçükköy/Sarımsaklı halkının, Ayvalıklıların, Altınovalıların hafta sonlarında kullanabileceği bir düğün salonu haline de dönecek dedi.


Küçükköy'de çok önemli bir sanat hareketi başladığına da dikkat çeken Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sanatçıların Küçükköy'den yerler alarak galeriler açtıklarını ve bu sanatçıların kültür merkezinde sergi açabilecekleri bir salonun da olduğunu anlatarak "Bu da büyük bir kazanım. Hepimiz Ayvalık Belediyesi olarak Ayvalık'a böyle önemli bir projeyi kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.



Yeni Asır


Geri Dön