19 / 04 / 2024

Ayvalık'ta 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı!

Ayvalık'ta 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı!

TÜRKİYE 'nin en güzel doğal koruma alanları arasında yer alan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için tehlike çanları çalıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayvalık'ta bulunan koruma altındaki 22 adayla ilgili plan raporu hazırladı...



Adalarda yapılaşma ve RES'lerin önü açılıyor TÜRKİYE 'nin en güzel doğal koruma alanları arasında yer alan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için tehlike çanları çalıyor. Ayvalık Belediyesi'nin iddiasına göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Ayvalık Adaları Planı Değişikliği raporu, adaların koruma statüsünü düşürüp yeni yapılaşmanın önünü açıyor. Rapora itiraz eden Başkan Hasan Bülent Ti'ırközen, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimin görüşü alınmadan hazırlanan rapora göre yapılacak planın, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nı yok edeceğini dile getirdi. 

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde uzun süredir imar planının değiştirileceği ve Ayvalıksın mevcut durumunun bozulacağı ile ilgili tartışmalar yaşanıyordu. 1/25 binlik plan değişikliği öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taslak niteliği taşıyan bir rapor hazırladı. Rapora göre, Ayvalık ve Cunda Adası başta olmak üzere bölgede bulunan koruma altındaki 22 ada yeni yapılaşma ve enerji santrallarına açlıyor. Bakanlığın raporuna belediyenin itiraz dilekçesinde, bugüne kadar korunan, bakir bırakılan adalardaki plajlar ve diğer alanların satılması, kiralanması, imara ve yapılaşmaya açılmasının önünün açıldığını vurguladı. 


Ortadoğu


Geri Dön