29 / 03 / 2024

Ayvalık'ta talana hukuk freni!

Ayvalık'ta talana hukuk freni!

Danıştay Üst Kurulu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 2009 Revizyon Planı'nı iptal etti.Cuııda'daki RES zaferinden sonra gelen ikinci kazanım da talan ve rant endişesi yaşayan Ayvalıklılara çifte sevinç yaşattı.



Ayvalık'taki çevreciler ve yerel yönetimlerin tabiat parkının koruyucu hükümlerini ortadan kaldırdığı gerekçesiyle karşı çıktığı Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 2009 Revizyon Planı iptal edildi. İtirazları haklı bulan Danıştay 6. 

Dairesi Üst Kurulu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan 2009 Revizyon Planı'nı geri çevirdi. 

27 bin kilometrekarelik yüzölçümüyle Şeytan Sofrası ve Ayvalık adalarını da kapsayan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük tabiat parkı olma özelliğini taşıyor.Tabiat Parkı'nda bulunan 750 çeşit endemik bitki, seyir terasları, eşsiz güzellikteki tarihi ve doğal doku ise Ayvalık'ı ayrıcalıklı kılıyor. 

Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı Revize İmar Planına karşı ilk davayı açarak mücadeleyi başlatan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin göreve geldiği ilk günden beri Sarımsaklının ranta kurban edilmemesi için yurttaşların desteği ile mücadele verdiklerini ifade etti. Ergin, "Bizim gibi kıyı belde belediyelerin kapatılmasındaki asıl amacın koruma kalkanının ortadan kaldırılması olduğunu düşünüyoruz. Birilerinin gözleri hep Sarımsaklı'da" diye konuştu. 


Aydınlık


Geri Dön