19 / 04 / 2024

Azerbaycan ile Kayserili iş adamları turizm için işbirliği yapacak!

Azerbaycan ile Kayserili iş adamları turizm için işbirliği yapacak!

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov, Kayserili iş adamları ile özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı...





Azerbaycan Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçisi Faig Bagırov, Kayserili iş adamları ile özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, bu konuda büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı. Kayseri Sanayi Odası ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov ve DEİK Türk-Azerbaycan İş Konseyi temsilcilerinin katılımıyla 'Azerbaycan Ülke Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Azerbaycan'ı, 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden sonra ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Okandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 2010 yılında Azerbaycan'ı ziyaret ederek, stratejik ortaklık ve karşılıklı yardım anlaşmasını imzaladığını hatırlattı. Okandan, aynı yıl iki ülke liderlerinin İstanbul'da yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi kurulması yönünde imzalar atması ile birlikte ilişkilerin derinleştiğini anlattı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'da iki ülke odaları arasında kardeş oda projesi ile ticaret ve yatırımların gelişmine katkı sağlayabileceklerini belirtti. 



Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov ise iki dost ve kardeş ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek, ve yeni yatırım alanları aramak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Azerbaycan'ın, yabancı yatırım çekmek için açık kapı politikası uyguladığını ve bu sayede ülkeye enerji, tarım, turizm, telekomünikasyon ve inşaat gibi sektörlerde birçok yatırım çektiklerini açıklayan Bagırov, son 3 yıl içinde Azerbaycanlı iş adamları tarafından Türkiye'ye 7 milyar dolarlık yatırım yapıldığını, bu rakamın 2018 yılına kadar 20 milyar dolar olacağını belirtti. Büyükelçi Bagırov, Kayserili iş adamlarıyla özellikle turizm ve otelcilik alanlarında işbirliği yapabileceklerini, büyükelçilik olarak her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi. 



Zaman Gazetesi


Geri Dön