28 / 03 / 2024

Azerbaycanlı 645 yatırımcı Türkiye'den ev aldı!

Azerbaycanlı 645 yatırımcı Türkiye'den ev aldı!

Türk gayrimenkul şirketleri rotayı Azerbaycan'a kırdı. Bu yıl ilk kez Bakü'de düzenlenen RecExpo'ya 38 şirket çıkarma yaptı. Azeriler, fuardaki Türk stantlarına büyük ilgi gösterdi.



On ayda yabancıya 18 bin 567 konut satışı yapan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara yelken açtı. Körfez ülkelerinin öne çıktığı yabancıya satış pazarında son yıllarda kardeş ülke Azerbaycan'nın da yıldızı parladı. Azerbaycanlı 645 yatırımcı Türkiye'den ev satın aldı. Azerbaycan bu rakamla 6'ncı sıraya yerleşti. Bu veriyi fırsat olarak gören Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri de bu yıl ilk defa Bakü'de düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul Emlak ve Yatırım Fuarı RecExpo'ya çıkarma yaptı. Toplam 52 firmayla kapılarını açan fuara, Türkiye'den 38 şirket katıldı. Dün ziyaretçilere açılan ve 3 gün sürecek fuarda hem talep toplanacak hem de sıcak satış yapılacak. 


AZERİ BAKANLAR ZİYARET ETTİ 

Fuara katılan firmalar arasında, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Kuzu Grup, Ege Yapı, İş GYO, Sinpaş GYO, Tekfen Holding, Pana Yapı ve Viatrans bulunuyor. Türk firmalarının stantları Azeri Bakanlar ve üst düzey yetkililer tarafından da ziyaret edildi. Aralarında Azerbaycan Ekonomi ve Endüstri Bakanı Elshan Asadov'un da olduğu çok sayıda siyasetçi, Türk firmalarının stantlarına büyük ilgi gösterdi. Sektör temsilcileri, Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin Azeri yatırımcılar için önemli bir lokasyon olduğunu belirtiyor. 


AZERİLER LÜKSÜ SEVİYOR

Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na Ataköy sahil projesi ile katılan Kuzu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, Azerilere 20'den fazla ev sattıklarını belirtti. Kuzu, "Potansiyeli iyi biliyoruz. Azeriler İstanbul'a gelip konut projelerini inceliyor" dedi. 


YABANCI İLGİSİ ARTIYOR 

Azeri yatırımcıların özellikle şehrin merkezinde olan lüks konutlara ilgi gösterdiğini söyleyen Kuzu, "Gayrimenkul sektöründeki proje çeşitliliği, sektörün dinamik yapısı ve Mütekabiliyet Yasası yabancı yatırımcıların ilgisini ülkemize çekiyor. Yabancıların emlak alımı her geçen gün artıyor. Bu nedenle uluslararası arenalarda projelerimizi yatırımcılara sunuyoruz" diye konuştu. SeaPearl Ataköy'deki ihtişamın yabancıların ilgisini çektiğini anlatan Kuzu, "4.5+1 tipindeki konutlar Azeriler tarafından çok beğenildi" dedi. 


İLGİ ODAĞI OLDUK

Azeri yatırımcıların İstanbul dışında Akdeniz ve Ege sahillerine ilgi gösterdiğini belirten Özen Kuzu, "Azeri alıcıların buluştuğu bu önemli platformda İstanbul'un mega projesi unvanına sahip SeaPearlAtaköy'ü yatırımcıların beğenisine sunduk. Projemiz, Dubai ve Fransa fuarlarının ardından burada da büyük beğeni topladı" diye konuştu. 



Sabah 


Geri Dön