19 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli!

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan "Murat Çobanoğlu Parkı" ile Osmangazi Mahallesi Parkının açılışını gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli dedi...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı Belediyesi tarafından yapılan "Murat Çobanoğlu Parkı" ile Osmangazi Mahallesi Parkının açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada,  İzmir  Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm prensiplerini anlattı. Kentsel dönüşüm yapılacak bölgede vatandaşları komşusundan, çarşısından ayırmak istemediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "îkinci amacımız, kenti bozmadan, fazla yoğunluk vermeden ama bina maliyetinin haricindeki ekonomik değeri olduğu gibi kuruşuna dokunmadan orada yaşayan insanlarımıza vermektir. Yüzde 100 unü vermektir. Bu iki ilke ile hareket ediyoruz. 


Her türlü çalışmamızı yapıp, engellemelere de Bayraklı Belediye Başkanımızla birlikte göğsümüzü siper ederek kent dönüşümünü gerçekleştireceğiz. İzmir'i bu asrın değil gelecek asrın kent dönüşümüne kavuşturacağız. 60 senede yokluk içerisinde kurulan bu kenti, 60 sene sonra bir daha problem olmayacak şekilde yolundan otoparkına, ibadethanelerden kent ormanlarına, büyük parklara dönüştürecek şekilde planlamamızı yapıyoruz" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Biz Başkanımızla birlikte kent dönüşümü ile ilgili mükemmel bir çalışma yaptık. 


Bayraklılı hemşehrilerimizin önüne koyduk. Yerel seçim sürecinde anlaşmalar bir sıkıntıya girdi. Bu doğal. Seçimin verdiği atmosferle herkes kendine göre 'biz şöyle, biz böyle yapacağız' diye Bayraklı sakinlerinin kafasını karıştırıyor. Seçimden hemen sonra bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde hız vereceğiz. Vermek zorundayız." Bayraklının geçen beş yıllık sürede önemli sorunlarını çözdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bayraklının tepesinde Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanını açtık. Burada Kent Kolejini kurduk. Meslek eğitimi yapıyoruz. Gençlerimiz spor yapıyor. 


Yıllardır konuşulan Yüzbaşı İbrahim Haklcı Caddesini açtık. Şimdi bu caddeyi bir yandan Altınyol'a yani sahile diğer yandan da Bornova Belediye Başkanımızla birlikte 57. Topçu Tugayına, yani Manisa Yoluna bağlıyoruz. Böylelikle trafik daha da rahatlayacak." diye konuştu. 


Kent Koleji geliyor Düz lise mezunlarını meslek sahibi yapacak Kent Kolejinin de açılacağı müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, "Şuanda geçici olarak Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanında kurulan Kent Koleji'nin ihalesini yaptık. Eski DGM binasında projemizi hayata geçiriyoruz. Burada meslek sahibi olmayan düz lise mezunu gençlerimizin turizm, hizmet sektöründe, sanayide değerlendirilmesini sağlayacağız. Özel sektörle birlikte onlara pratik de yaptırarak sektörde ihtiyaç olan elemanı yetiştirip, nitelikli eleman haline getirip iş bulma olanağını sağlayacağız" dedi. 


"İzmirliyim" Başkan Kocaoğlu, İzmir'in gündemine taşınan "ithal aday" söylemlerine de değindi. İktidar partisi adayının "Aziz Kocaoğlu da İzmirli değil" göndermesine yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Ben İzmir'e 1968 senesinde geldim. 45 yıldır İzmir'deyim. 


Ben hiçbir zaman 'İzmir doğumluyum' demedim ama İzmirliyim. Burada iki çocuk büyüttüm, ticaret yaptım. 45 yıldır bütün dostlarım, herşeyim burada. Ben İzmirliyim" diye konuştu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise Osmangazi Mahallesinde hizmete aldıkları parka İhsan Alyanak'ın ismini vermek istediklerini söyledi. Karabağ ayrıca AVM çıkışı yaparak, "Biz 'dolar' değil doğa yeşilcisiyiz" diye konuştu. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön