19 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu kimdir?

Aziz Kocaoğlu kimdir?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kimdir? Aziz Kocaoğlu ne zamandan beri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev alıyor? Aziz Kocaoğlu bugüne kadar hangi işlere imza ettı?



Aziz Kocaoğlu kimdir?

Aziz Kocaoğlu, 1948 yılı Tokat doğumlu.  1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Aziz Kocaoğlu,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı.


1974 yılında İstanbul Üniversitesi'nden İşletme dalında Master derecesi alan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasında bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı; 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 


1979 yılında  kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayi dalında çalışmaya başladı.


Dededen CHP'li bir aileden gelen Kocaoğlu'nun dedesi Cumhuriyet'in ilk yıllarında Tokat'ta Genel Meclis Üyeliği, babası ise belediye başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 


"CHP'siz bir siyaset düşünülemez" fikriyle siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları'nda başlayan Kocaoğlu. 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 


Başarılı iş yaşamıyla politik kariyerini birlikte yürüten Kocaoğlu,  28 Mart 2004 seçiminde CHP'den Bornova Belediye Başkanı seçildi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina'nın beklenmedik şekilde aramızdan ayrılmasının ardından,  21 Haziran 2004 tarihinde gerçekleştirilen Meclis Toplantısında oybirliğiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. Aziz Kocaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.




Aziz Kocaoğlu: Dönüşüm  TOKİ  gibi yapılırsa kentler daha kötü hale gelir!
Aziz Kocaoğlu belediyelere yurt açma yetkisi istedi!




Geri Dön