26 / 04 / 2024

Bafa Gölü turizme açılacak!

Bafa Gölü turizme açılacak!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak.




Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi (MSKÜ), Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak. Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MITSO) toplantı salonunda düzenlenecek çalıştayda göl ve çevresinde toplum destekli ekoturizm faaliyetleri konusunda bildiriler sunulacak, turizm seçenekleri değerlendirilecek. MSKÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Muammer Tuna'nın başkanlığında sürdürülen proje kapsamında daha önce Kapıkın Köyü'nde bir alan araştırması yapılmış ve köylülerin de düzenlenmişti. 

Bafa Gölü ve çevresinin bölge için çok önemli bir doğa, kültür ve tarihi turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten MITSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Göl ve çevresinin, çevre ve yerel kültüre zarar vermeden en iyi şekilde turizme nasıl kazandırabileceğinin araştırması içindeyiz" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön