26 / 04 / 2024

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Belediyesi 2019 yılında yaşanan depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bağcılar Belediyesi, depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bağcılar Belediyesi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Fatih Mahallesi'nde yer alan Demircan Sitesinin durumuna ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'yla (TOKİ) yapılan görüşmeleri hak sahiplerine iletildiği belirtildi.

Bağcılar Demircan Sitesi ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

2019'da meydana gelen deprem sonrasında ağır hasar gören Demircan Sitesi'yle ilgili Bağcılar Belediyesi Konferans Salonu'nda hak sahipleri ile güncel bir toplantı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili yapılan görüşmeler sonucunda maksimum destek gördüklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hak sahiplerinin en uygun şartlarda mülk sahibi olacağını dile getirdi.

Bağcılar Demircan Sitesi ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Demircan Sitesi'nin yer aldığı yerde büyük bir değişimin yaşanacağını dile getiren Lokman Çağırıcı, şöyle konuştu:

"45 yıllık bir komşunuz olarak burayla ilgili yürüttüğümüz çalışmalarda uzun bir süreç yaşadık. Çalışmalarımızda her zaman şuna öncelik verdik. Burada yaşayan hemşehrilerimiz tekrar aynı yerde en uygun şartlarda mülk sahibi olsunlar istedik. Bakanlığımızla görüşerek acil ve önemli adımlar attık. Maksimum destek için kendilerinden istirhamda bulundum."

Projeyle ilgili olarak gerçekleştirilen sunumda, alan ve konut büyüklükleri, kat detayları anlatıldı. 585 hak sahibinin yer aldığı ve toplam 74 bin 859 metrekare inşaat alanı üzerindeki projenin 2 sene içerisinde tamamlanması planlanıyor. Ayrıca yapılan toplantıda kira yardımı ve kredi desteği gibi konular da ele alındı.

Depremde hasar aldı

İstanbul Avrupa Yakası Bağcılar'da riskli alan ilan edilen 10 bölge arasında yer alan Fatih Mahallesi'ndeki Demircan Sitesi, 2019 yılında yaşanan n 5,8 büyüklüğündeki depremde büyük hasar almıştı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


Geri Dön