25 / 04 / 2024

Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgesi haline geldi!

Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgesi haline geldi!

TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2013 nüfus sayımı sonuçlarına göre İstanbul'un birinci, Türkiye'nin de altıncı kalabalık ilçesi olan Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgelerinden birisi haline dönüştü.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun  (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2013 nüfus sayımı sonuçlarına göre İstanbul'un birinci, Türkiye'nin de altıncı kalabalık ilçesi olan Bağcılar, gayrimenkul üreticilerinin de gözde yatırım bölgelerinden birisi haline dönüştü. Türkiye'nin yüzde birini (752.250) barındıran ilçede son 3 yılda 30'a yakın konut projesi hayat buldu. İstanbul'un en genç nüfusuna sahip olan ilçedeki yatırım fırsatlarını editörümüz Mehmet Canıtatlı araştırdı. 


-Mevcut Bağcılar- Zeytinburnu tramvay hattından sonra ilçe 3 yeni metro hattının güzergâhı üzerinde bulunması gelecek 5 yılda en yüksek primin bu bölgedeki projelerde yoğunlaşacağının önemli bir göstergesi. 


-Kentsel dönüşümün mahalle mahalle devam ettiği ilçede nitelikli konut projesi üreten firmaların yeni arsa arayışları üretici ve alıcıların memnuniyetini ortaya koyuyor. 


-Özellikle Basın Ekspres Yolu'na bağlantılı olan mahallelerdeki projeler ilçenin yükselen imajını kuvvetlendiren önemli bir faktör. 


-Bölgede inşa edilen 15 bin kişilik Batışehir projesi yabancı yatırımcıların Bağalar'aolan ilgisini artırırken, sayıları 2 yılda 15'i bulacak otel yatırımları 


-Home-office ve rezidanslarla çeşitlenen nitelikli konut projeleri


Bağcılar'ın genç Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı. Canıtatlı'ya yaptığı açıklamada ilçenin altyapı sorunlarının tamamıyla çözülmesiyle gayrimenkul alanında tercih edilme trendinin daha da yükseleceğini kaydetti.


Yeni Akit


Geri Dön