24 / 04 / 2024

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

Bağcılar İSMEK binası Diyanet'e devredildi!

İstanbul’da, bira fabrikası arazisi ve Heybeliada’daki sanatoryumun ardından 11 yıldır kurs merkezi olan bina da Diyanet İşleri’ne tahsis edildi.



Son yıllarda, Hazine ve yerel yönetimler eliyle Diyanet'e devredilen arsa ve taşınmazlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) merkezi olarak kullandığı Bağcılar'daki mahalle konağı da dahil edildi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bağcılar Belediyesi, 2009'dan beri İSMEK'in merkezi olan binayı, “Diyanet Gençlik Merkezi” olarak kullanılmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü Bağcılar İlçe Müftülüğü'ne devretti. 

İSMEK'in Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi'nde yer alan merkezinin Diyanet'e tahsisi, 10 Eylül tarihli Bağcılar Belediye Meclisi'nde gündeme getirildi. Meclis gündemine gelen raporda Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü Bağcılar İlçe Müftülüğü'nün 24 Haziran 2020 tarihli talep yazısı bulundu. 

Yazıda, Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi 2550 parsel sınırları içinde yer alan Kazım Karabekir Mahalle Konağı'nın; Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında “Diyanet Gençlik Merkezi” olarak kullanılması amacıyla müftülüğe tahsis edilmesi istendi. Mahalle konağı, mecliste oy çokluğu ile 5 yıl süreyle müftülüğe tahsis edildi.

CHP ve İYİ Parti karara “hayır” oyu kullandı. Aynı oturumda Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılan Yenimahalle Konağı da “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu” olarak kullanılmak üzere oy çokluğu ile 5 yıllığına Bağcılar Müftülüğü'ne devredildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Heybeliada arazisi açıklaması!


Geri Dön