18 / 04 / 2024

Bağcılar'da icradan 120 bin TL'ye satılık daire!

Bağcılar'da icradan 120 bin TL'ye satılık daire!

Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü; Bağcılar'daki daireyi 120 bin TL'ye satıyor. İhalesi 4 Nisan 2011 günü yapılacak...



Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü; İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü, 21 pafta, 2184 parsel, A-2 Blok 3.Kat, 15 numaralı daireyi satıyor. 120 bin TL değerindeki dairenin ihalesi 4 Nisan 2011 günü saat 14.00 ile 14.10 arasında Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü'nde açık arttırma suretiyle yapılacak.


Verilen ilan şu şekilde;

İİK.127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

Satılmasına karar yerilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:
TAPU KAYDİ: İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Kirazlı Köyü'nde kain ve tapunun 2184 parselinde kayıtlı 10,758.00 m2 yüzölçümlü taşınmazda 15/4070 arsa paylı, A-2 Blok 3.Katta (15) Bağımsız Bölüm Nolu mesken vasıflı taşınmazın tamamı.

İMAR DURUMU: Bağcılar Belediye Başkanlığı imar ve şžehircilik Müdürlüğünün 11/06/2010 tarih, 8033 sayılı imar durum belgesine göre söz konusu taşınmazın 15/09/2008 onanlı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında: Maks TAKS: 025, Maks KASK : 2.00 yapılanma şartlarında konut alanında kalmakta olduğu bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz mahallen; Bağcılar İlçesi, Güneşli Mahallesi, Kanarya Sok. Selvi Sok. Ve Serçe Sokaklar arasında, tapunun 21 pafta, 2184 parsel numarasında kayıtlı, 10.758.00 m2 miktarlı, kat irtifaktı THY Sitesi A-C Bloklar Sitesinde 15/4070 arsa paylı A-2 Blok 3.Kat ( 15 ) nolu meskenin tamamı niteliğindedir. 2 Bodrum kat + Zemin Kat + 4 Normal Kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda, blok nizamda, 2.sımf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olan, bina ana girişi I. bodrum kattan olan, zemin ve normal katlarında dörder daireli, elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatları mevcut ana binanın 3.Normal katında yer alan 15 nolu daire girişte antre üzerinde salon, mutfak, iki yatak odası, banyo-WC ile balkon mahallerinden ibaret, 86 m2 alana sahip, PVC doğramalı, bina dahilinde mevcut merkezi sistem kalorifer ısıtmalı iptal edilmiş olmakla daireler müstakil kombi kalorifer ısıtmalı, dairde salon zemini ahşap parke, oda zeminleri PVC esaslı zemin kaplaması şeklinde, duvarları sıvalı ve boyalı, mutfakta sabit tezgah ile ahşap mutfak dolaplar, banyosunda sıhhi tesisat armatürleri ile tamamlayıcı aksesuarları ikmal edilmiştir. Söz konusu dairenin yer aldığı site etrafı duvar ile çevrili durumda, site girişinde güvenlik ve otopark girişi ikmal edilmiş olup taşınmaz halen şžükrü Yıldız istimalindedir. Satışa konu taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep gören konut alanında yer almaktadır.

KIYMETİ : Müdürlüğümüzce düzenlenen ve kesinleşmiş bulunan kıymet takdiri raporuna göre satışa konu 15/4070 arsa paylı A-2 Blok 3.Kat ( 15) nolu meskenin tamamına 120.000,00-TL. değer takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARİ:
1  - Satış 04/04/2011 günü saat 14.00'dan 14.10'a kadar Bakırköy 4. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçlıanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 14/04/2011 günü saat 14.00'dan 14.10'a kadar Bakırköy 4. İcra Müdürlüğünde de ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçlıanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ım bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2  - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler. Tellaliye Resmi ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3  - ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4  - Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır

5  - şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6  - Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1665 Talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (İİK m. 126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
Dosya No: 2010/1665 Talimat

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön