23 / 04 / 2024

Bağcılar'ın cefasını çeken sefasını da sürecek!

Bağcılar'ın cefasını çeken sefasını da sürecek!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını da hatırlatarak, projeyi ilçe sakinlerinin yüzde 100 desteği ile sürdürdüklerini de söyledi



Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sağlıksız kentleşmenin acı sonuçlarını 1992 Erzincan, 1999 Düzce ile Gölcük ve 2012 Van depremlerinde yaşadıklarını belirterek, "Kentsel Dönüşüm Kanunu'ndan istifade ederek sosyal dokularıyla yeni şehir oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde "Yerel Yönetimlerin Güncel Sorunları" konulu sunum yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağıncı, kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını hatırlatarak, projeyi ilçe sakinlerinin % 100 desteğiyle emin adımlarla sürdürdüklerini söyledi. 


YAŞAM KALİTESİ YÜKSEK BİR KENT DOKUSU OLUŞTURMAK 


Başkan Çağırıcı, Sabahattin Zaim Üniversitesi ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında ülkemizin değişik belediyelerinde görev yapan yüksek lisans öğrencilerine hitap etti. Konuşmasını video ve fotoğraflar eşliğinde yapan Çağırıcı, yaklaşık 20 yıllık belediyecilik yaşamında hemşehrilerinin huzuru ve mutluluğunu gözeterek hizmet verdiğinin altını çizdi. Kentsel Dönüşümün fiziksel, ekonomik, işlevsel ve sosyal ömrünü tamamlamış olan kent dokularını ortadan kaldırılarak yerine plan dahilinde güvenli, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir kent dokusu oluşturulması eylemi olduğunu anlatan Caeıncı. sövle konuştu: "Şehirde yaşayanları mutlu etmenin yolu sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasından geçiyor. 


Kentsel Dönüşümden istifade ederek yeniden sosyal dokularıyla bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. 1999 depremi tedbir alınması açısından bir milat, Van depremi de büyük uyan oldu." dedi. Deprem yönetmeliğine uygun bina yapılma şartının getirilmesiyle Türkiye'de mecburi olarak hazır betonla tanışıldığını da belirten Çağırıcı, karma betonun mukavemetinin hazır betona oranla zayıf olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 'siyasi hayatıma mal olsa da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz' dediğini hatırlatan Çağırıcı, "Ekonomik şartlara rağmen Türkiye'de ciddi anlamda da bir takım destekler geldi. Birçok gelir deprem fonuna aktarıldı" dedi. Başkan Lokman Çağırıcı, "Bağcılar'ın cefasını çeken hemşehrilerimin sefasmı sürmesini istiyorum" şeklinde konuştu. 


Bizim Anadolu


Geri Dön