25 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi açık alan mağazacılığıyla değerlenecek!

Bağdat Caddesi açık alan mağazacılığıyla değerlenecek!

Bağdat Caddesi belki de en fazla açık alana sahip caddelerden biri. 6 kilometre uzunluğunda olan caddede salgın sonrası ciddi bir kalabalıklaşma oldu. Bağdat Caddesi Derneği, caddede açık mağazacılığın önem kazanacağını ve caddenin bu şekilde daha da değerleneceğini belirtiyor. 



Bağdat Caddesi belki de en fazla açık alana sahip caddelerden biri. 6 kilometre uzunluğunda olan caddede salgın sonrası ciddi bir kalabalıklaşma oldu. Bağdat Caddesi Derneği, caddede açık mağazacılığın önem kazanacağını ve caddenin bu şekilde daha da değerleneceğini belirtiyor. 

Ali Güvenç Kiraz, Bağdat Caddesi'nin koronavirüs salgını sonrasında değerleneceğini kaleme aldı. 

İşte Ali Güvenç Kiraz'ın 'Bağdat Caddesi Değer Kazanacak' başlıklı yazısı...

Mart ayı ortasından itibaren Covid 19 süreci ile ülkemizde çok önemli bir süreci yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Pandeminin doğrudan etkilediği Mart ortası ve 1 Haziran’a kadar geçen süre içerisinde gerek Cumhurbaşkanlığı kararı ile gerekse de yaşanan karantina süreçlerinin etkisi ile birçok işletme kapandı veya kapatıldı. Bu noktadan itibaren de ülke ekonomisi açısından ciddi sıkıntılı bir süreci hep birlikte yaşadık.

1 Haziran itibariyle yeni normal olarak tanımlanan süreçte insanlarımızın kapalı alanları tercih etmediği ve açık alanlarda gıda, tekstil, ev-kişisel bakım vb. gibi alanlarda alışveriş yapmayı tercih ettiğini gördük.

Bağdat Caddesi ise bu süreçte belki de en fazla açık alana sahip caddelerden birisidir. Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olan Bağdat Caddesi’nde pandeminin doğrudan etki dönemi sonrası olan yeni normal süreçte ciddi bir kalabalığın yaz dönemi olmasına rağmen göze çarptığını görmekteyiz.

Birçok marka kapalı alanlarda önümüzdeki bir kaç yılın nasıl şekilleneceğini göremediği için Bağdat Caddesi’nde yer arayışına girmiştir. Bu konuda derneğimize ulaşan talepleri doğru muhataplarına yöneltmekteyiz. Özellikle Ağustos ayı sonu itibariyle tatil süreçlerinin de tamamlanması ve geri dönüşlerin başlaması ile birlikte markaların Eylül ayından itibaren Bağdat Caddesi’nde konumlanacaklarını düşünmekteyiz. Bu noktada Bağdat Caddesi’nde hali hazırda var olan markalarımızın tamamı hijyen koşullarına uygun şekilde önlemlerini almış bir şekilde de vatandaşlarımızı beklemektedirler. Bu konuda Bağdat Caddesi Derneği olarak her türlü hijyenik önlem konusunda hassas olduğumuzu da bildirmek isteriz.

Bağdat Caddesi Derneği olarak bizler de önümüzdeki sürecin açık alan mağazacılığının çok önemli yukarıya doğru ivme kazanacağı inancı ile çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamda Bağdat Caddesi Derneği, şu an yaşanan sorunların çözümü için muhatapları olan ilçe ve il belediyeleri, kaymakamlık, valilik, Bakanlıklar ve sektörel derneklerle istişare içerisine girme planlarını önümüzdeki dönemde hayata geçirecektir.

Bağdat Caddesi Derneği olarak; pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, bu hastalığı hali hazırda yaşayan ve geçirmiş olan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aşı veya kesin çözüm bulunana kadar tüm vatandaşlarımızdan da tüm güvenlik önlemlerini almalarını, maske kullanımından asla vazgeçmemelerini, kişisel temizliklerini önem göstermelerini rica ediyoruz.

Bağdat Caddesi gastronomi turizminin merkezi oluyor!


Geri Dön