19 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi'nde 4 ayda 46 dükkan kiralandı!

Bağdat Caddesi'nde 4 ayda 46 dükkan kiralandı!

Kovid-19 salgını sebebiyle kapalı alanlara girmek istemeyenler AVM'ler yerine açık alanlara yönelmeye başladı. İnsanların, cadde üzerlerindeki kafe ve mağazaları tercih ettiğini dile getiren Bağdat Caddesi Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddedeki boş dükkanlara talebin arttığını belirtti. 



Kovid-19 salgını sebebiyle insanlar kapalı alanlara girmekten kaçınarak, açık alanlarda bulunmak istiyor. AVM’lere gitmek istemeyenler ise caddelerdeki mağazalara ve kafelere yönelmeye başladı. Türkiye’nin en önemli alışveriş noktalarından biri olan Bağdat Caddesi’nde ise boş dükkanlara yoğun talep gösteriliyor.

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; Eylül 2019’da başlayıp Mart, Nisan 2020’ye kadar devam eden süreçte faizlerin indirilmesiyle konutların neredeyse tükendiğine dikkat çekenBağdat Caddesi Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “En büyük sıkıntımız ticari alanlardı. Derneği kurma amacımız da buydu. Uzun yıllardır AVM’lere kaptırdığımız ciddi bir problemimiz vardı bizim AVM mağazacılığına yönelik. Fakat Mart 2020’den sonra, 1 Haziran’da normalleşme başlayınca, süreç insanların kapalı alanlara gitmeyi tercih etmemesi ve açık alanlarda kalması yönünde oluştu” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 4 AYDA 46 DÜKKAN KİRAYA VERİLDİ”

Pandemiyle birlikte müşterilerin açık alanları tercih ettiğine ve cadde üzerindeki dükkanlara talebin arttığına vurgu yapan Kiraz, “Dolayısıyla bir anda, sadece Bağdat Caddesi değil, İstiklal ve Nişantaşı da dahil olmak üzere korkunç bir talep görmeye başladı. Derneğimizin rakamlarıyla yaklaşık 116 boş dükkanımız vardı. Yüzde 20’ye yakın boşluğumuz vardı. Şu an itibariyle yaklaşık 70’e düşmüş durumda.

“AVM MÜŞTERİSİ CADDEYE GELDİ”

46 tane dükkan Haziran ve Ekim arasında, 4-5 aylık süreç içinde kiraya verildi. 70 dükkanın da kalma ihtimali çok zayıf çünkü sürekli talep var. Boş dükkanlarda bir tadilat başladı. İki günde bir veya haftada iki, dükkanlar kiraya verilmeye başlandı. Bir sebebi, pandeminin AVM mağazacılığını ciddi şekilde etkileyip, AVM müşterilerinin caddeye gelmesi” açıklamasını yaptı. 

Bağdat Caddesi yok satıyor!


Geri Dön