26 / 04 / 2024

Bağyurdu OSB'de ilk bölüm altyapı yatırım inşaatı tamamlandı!

Bağyurdu OSB'de ilk bölüm altyapı yatırım inşaatı tamamlandı!

Ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayiine üretim yapan ve 100 sanayicinin ortaklığı ile 2008 yılında kurulan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalar tamamlandığında 100 tesiste 15 bin kişiye iş imkanı sağlanacak




Yıl sonuna kadar 10 fabrikanın üretime geçmesinin planlandığı bölgedeki çalışmalar tamamlandığında 100 tesiste 15 bin kişiye iş imkanı sağlanacak


Ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayiine üretim yapan ve 100 sanayicinin ortaklığı ile 2008 yılında kurulan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi'nde (BAYOSB) ilk bölüm altyapı yatırım inşaatları bitti. Yıl sonuna kadar bölgede 10 fabrikanın üretime geçmesi bekleniyor. Halen 2 fabrikanın üretim yaptığı bölge tam olarak hizmet vermeye başladığında 100 sanayi tesisinde 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. 

Bölgelerinde planladıkları şekilde ilk bölüm altyapı yatırımlarını tamamladıklarını dile getiren Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 44 fabrikanın parselinin temel atmaya hazır hale getirildiğini söyledi. İlk bölüm altyapı inşaatları için özkaynakları ile 30 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini açıklayan Telseren, "Biz 2011 yılında altyapı ihalesini yaptık. Kısa süre içinde bölgenin yarısına denk gelen alanda altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu yıl Ocak ayında bölgede makine ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren 2 fabrikada üretim başladı. Bu fabrikalarda 100'e yakın kişi çalışıyor. 3 fabrika daha temellerini attı. 5 firma da inşaat izinlerini aldı, yıl sonunda 10 fabrikanın bölgede üretime geçmesini planlıyoruz" dedi. 

Bölgenin tamamlanması ile 100 fabrika bacasının tüteceğini ve 15 bin kişinin burada istihdam edileceğini belirten Telseren, 2016 yılı içinde de bölgenin ikinci etap altyapı çalışmalarını tamamlamak istediklerini söyledi. İzmir-İstanbul otoyolunun tamamlanması ve lojistik köyün açılmasının ardından bölgeye talebin daha da artacağını anlatan Telseren, bu amaçla 240 dönümlük sanayi parseli ayırdıklarını kaydetti. Bu hat üzerinde 3 OSB ve 1 lojistik köyün yer alacağını anımsatan Telseren, yatırımcılar için cazip bir sanayi koridoru üzerinde yer aldıklarını vurguladı.


Teşvik sorunu çözülmeli

Turgutlu OSB ile Bağyurdu OSB'nin komşu olduğunu, aralarında 50 metrelik mesafe bulunduğunu ifade eden Telseren, "Turgutlu 4. derece teşvik imkanlarından yararlanırken, biz 2. derece teşvikten yararlanıyoruz. Teşvik farkına yönelik bir sorunumuz var, bu sorun mutlaka çözülmeli. Örneğin Turgutlu OSB'da 4 milyon TL'lik bir yatırımla kurduğunuz fabrika Bağyurdu'nda 1 milyon lira dezavantajla kurulabiliyor" dedi. Telseren, İzmir'deki OSB'lerin yüzde 75'lik doluluk oranına ulaşana kadar Manisa'daki gibi 4. derece teşvik uygulamasından yararlanması gerektiğini belirtti.



Yeni Asır


Geri Dön