17 / 04 / 2024

Bahar Aydınlatma İstanbul’da mağaza ve ofis açtı!

Bahar Aydınlatma İstanbul’da mağaza ve ofis açtı!

Ankara'da 33 yıldır faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük entegre dekoratif aydınlatma üreticisi Bahar Aydınlatma, ihracat pazarlarında daha aktif olmak için İstanbul'da mağaza ve design ofis açtı..



Türkiye’nin en büyük entegre dekoratif aydınlatma fabrikasına sahip olan  Ankara  merkezli Bahar Aydınlatma, İstanbul’da açtığı mağaza ve ofisle ihracat kanallarını artırmayı hedefliyor. 1986’da Bahri Yılmaz tarafından kurulan şirkette ikinci jenerasyonu temsil eden Yılmaz’ın yeğeni Kürşad Ayanlar, “Yeni dönemde ciromuzun yüzde 40’ına ulaşan ihracatı artırmayı planlıyoruz. Yabancı müşterilerimizi İstanbul’daki mağaza ve ofisimizde ağırlayacağız" diyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre; Ankara'da 250 metrekare mağaza ve 250 metrekare atölye olarak başlayan Bahar Aydınlatma'nın hikayesi, bugün 208 kişinin çalıştığı 16 bin 500 metrekarelik kapalı üretim alanına sahip bir fabrikaya dönüşmüş durumda. Şirketin ana çalışma alanını otel, restoran, AVM, kongre ve iş merkezlerinin oluşturuyor.

‘Terzi usulü’ üretim

Terzilik usulü gerçekleştirilen üretim kristalden metale, ahşaptan polyestere ve seramikten cama birçok malzemeyi içeriyor. Şirket, dekoratif aydınlatma üretimi alanında bilhassa yurt dışı projelerde "Custom mad” olarak tabir edilen projeye özgü özel ürün oluşturma alanında, güçlü tasarım ve üretim kadrolarıyla büyük projelerin çözüm ortağı konumunda.

ODTÜ inşaat mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans yaptıktan sonra 2 yıl mühendislik yapan Kürşad Ayanlar, daha sonra aile işi olan Bahar Aydınlatma’da karar kılmış. Şirketin kurucusu olan dayısı Bahri Yılmaz’ın yanında sektöre giriş yapan Ayanlar, Bahri Yılmaz’ın genel müdürlüğe devam ettiği şirkette Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Bahar Aydınlatma’da beyaz ve mavi yaka toplam 218 kişi çalışıyor. Türkiye’de aydınlatma sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 350 milyon dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Ayanlar, sektörün ihracat potansiyeline dikkat çekerek, “Özellikle körfez ülkeleri Türkiye için son yıllarda büyük bir potansiyel taşıyor” diye konuşuyor.

50 milyon TL ciro hedefi

Bahar Aydınlatma, 2018 sonu itibariyle cirosunun yaklaşık yüzde 40’ını ihracattan elde ediyor. Şirket yoğunlukla körfez ülkeleri, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas, ayrıca İngiltere ve Almanya’ya da ihracat yapıyor. 2018’i 40 milyon TL ciro ile kapattıklarını kaydeden Ayanlar, “2019’da ise 18 milyon TL ihracat ve toplam 50 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz” diyor. Yeni dönemde farklı ihracat pazarlarına açılmak istediklerini, bu nedenle İstanbul Hom Design Center'da bir mağaza ve design ofis açtıklarını anlatan Kürşad Ayanlar, şunları söylüyor: “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun ihracatta yarattığı avantajı mümkün olduğunca yoğun ve agresif kullanmak istiyoruz. İstanbul'a açılma kararımız arkasında İstanbul’un bir dünya ve Ortadoğu başkenti olması sebebiyle sahip olduğu merkeziyet durumunun işimizdeki yurtdışı projelere yakın ve ulaşılabilir olma noktalarında getirdiği katkı bulunuyor.”


Geri Dön