29 / 03 / 2024

Bahaş Holding ve Mertinox Yapı Malzemeleri güçlerini birleştirdi!

Bahaş Holding ve Mertinox Yapı Malzemeleri güçlerini birleştirdi!

İnşaat, taahhüt, sağlık, turizm, ve teknoloji alanlarında faaliyetlerini devam ettiren Bahaş Holding, alanında söz sahibi olan 30 yıllık marka Mertinox Yapı Malzemeleri ile güçlerini birleştirdi.



Yaklaşık 30 yıldan bu yana inşaat, taahhüt, sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık, oyuncak, akaryakıt, satış ve pazarlama, savunma sanayi ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Bahaş Holding, şimdi de yapı malzemeleri sektörünü bünyesine ekledi. Bahaş Holding, alanında söz sahibi olan 30 yıllık marka Mertinox Yapı Malzemeleri ile güçlerini birleştirdi. 

Mertinox Yapı Malzemeleri'nin yüzde 50'sini satın alan Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, bundan böyle ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacaklarını dile getirdi. Bahadır "Ortaklık yapmaktaki amacımızı; ülkemize daha çok katma değer katmak, yeni istihdam sağlamak, yerli üretimi arttırmak ve daha çok ihracat yaparak ülke ekonomisine destek olmak şeklinde açıklayabiliriz. Ekonominin durağanlaştığı ve büyümenin azaldığı bu dönemde ülkemize daha çok yatırım yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle ihracata dayalı üretim yapmanın ülkemize daha çok fayda sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. 

Satın alma sonrası firma değerini 100 milyon TL olarak açıklayan Bahadır, ortaklık ve şirket hakkında şu bilgileri verdi: "Mertinox Yapı Malzemeleri, sektörde yüzde 80 payla pazar lider konumunda bulunuyor. Yurt içinde sektöre yön veren firmalar arasında yer alan Mertinox Yapı Malzemeleri, 'Maxiflow' ana markasıyla faaliyetlerini sürdürüyor.Toplamda bini aşkın bayi ile çalışan Mertinox Yapı Malzemeleri, 16 bin m2 kapalı alanda drenaj sistemleri, tesisat süzgeçleri, duş kanalları, inoks bordürler, duş serisi, engelli ürünleri ve geniş banyo aksesuarlarının da aralarında olduğu bin 600 kalem paslanmaz (inoks) parçanın üretimini yüzde 100 yerli sermaye ile gerçekleştiriyor. Mertinox Yapı Malzemeleri, 55 ülkeye ihracat da yaparak ciddi döviz girdisi sağlıyor. Hali hazırda satışlarımızın yüzde 35’i ihracat olarak gerçekleşiyor ancak ortaklığımız ile birlikte bu yıl satışlarımızın yüzde 45’ini, 2020 yılında ise yüzde 55’ini ihracat yapmayı hedefliyoruz."

İş birliğinin hemen ardından 11-15 Mart tarihlerinde Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen alanında dünyanın en büyük fuarı olan Isıtma Soğutma Havalandırma Fuarı'na (ISH) da katılarak son teknoloji ürünlerini tanıtan Mertinox Yapı Malzemeleri, fuarda  'Maxiflow' markasıyla tamamı kendi üretimi olandrenaj sistemleri, tesisat süzgeçleri, duş kanalları, inox bordürler, duş serisi, engelli ürünleri ve geniş banyo aksesuarlarının da aralarında olduğu bin 600 kalem paslanmaz ürünlerini 24 metrekarelik bir alanda sergiledi. 

Türkiye'de ve dünyada öncü olmayı ilke edinen Mertinox Yapı Malzemeleri, sektördeki ihtiyaçları iyi analiz ederek, yaptığı yenilikler ve kaliteli hizmet anlayışıyla dünya markası olma amacıyla yoluna devam etmeyi hedefliyor.


Geri Dön