23 / 04 / 2024

Bahçeli-havuzlu villa hayal ediyoruz!

Bahçeli-havuzlu villa hayal ediyoruz!

Aksigorta'nın ev ve ev eşyaları ile ilgili tutum ve hayallerini anlamaya yönelik yaptırdığı araştırmaya göre, hayallerdeki ev havuzlu villa, en fazla değer verilen eşya televizyon...



Aksigorta'nın araştırması, Yöntem Araştırma tarafından yüz yüze anket tekniği ile İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Kayseri, Malatya, Samsun, Erzurum, Tekirdağ, Diyarbakır ve Trabzon'da yaşayan toplam 1.005 yetişkinle yapılan kantitatif görüşmelerle gerçekleştirildi. Araştırmaya katılan yetişkinlerin yüzde 43'ü hayallerindeki evi 'bahçeli- havuzlu villa' olarak tarif ederken, yüzde 20'si müstakil, yüzde 11'i köy evi, yüzde 7'si dağ evini hayal ettiklerini belirttiler. Bahçelihavuzlu villa hayali kuranların oranı 55 yaş üstünde yüzde 22'ye yükselirken, bu oran 35-54 yaş grubunda yüzde 40, 25-34 yaş grubunda yüzde 44, 15-24 yaş grubunda ise yüzde 54. Köşk, apartman dairesi, yalı ve güvenlikli site içindeki ev hayali kuranların oranı yüzde 3 ile yüzde 5 arasında yer alıyor. 


HAYALLERDEKİ EV HAVUZLU VİLLA

Araştırmada, katılımcılara en çok değer verdikleri, ailelerinin bir üyesi gibi gördükleri eşya da soruldu. Katılımcıların yüzde 22'si televizyonu en çok değer verdikleri eşya olarak belirtirken, televizyonu yüzde 16 ile bilgisayar, yüzde 9 ile kıyafetlerim, yüzde 8 ile beyaz eşya yanıtı izledi. Katılımcıların yüzde 6'sı Kütüphane / kitaplarım derken, yüzde 5'i aile yadigarı eşyalarını, yüzde 4'ü koltuk takımını en değer verdiği eşya olarak tanımlıyor. Aksigorta'nın araştırmasına göre 100 evden 40'ında halk arasında nazardan koruduğuna inanılan nazar boncuğu bulunuyor. 


Sabah




Geri Dön