19 / 04 / 2024

Bahçelievler Belediyesi'nden yeni yüzme havuzu!

Bahçelievler Belediyesi'nden yeni yüzme havuzu!

Bahçelievler Belediyesi, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için sadece çocukların kullanabileceği yüzme havuzları yaptırıyor. Semt havuzlarına 3’ncü ilave olarak Cumhuriyet Mahallesinde yaptırılacak tesisin temeli törenle atıldı.




“Bahçelievler’de yüzme bilmeyen kalmayacak” sloganıyla harekete geçen Bahçelievler Belediyesi, proje kapsamında Kocasinan ve Zafer Mahallelerinde yapımı tamamlanan Semt Havuzlarını çocukların hizmetine sunmuştu. Aynı proje kapsamında Cumhuriyet ve Yenibosna Merkez mahallelerinde yapımına yeni başlanacak Semt Havuzları da kısa sürede tamamlanarak ikinci yarıyıl döneminde çocukların hizmetine sunulacak.

Cumhuriyet Mahallesinde Mesut Sokakta gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu ve Muhtar Fehmi Kandemir ile mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop; “AK Parti Belediyeciliğinin yüz akı olarak gösterebileceğimiz Bahçelievler Belediyemiz, Osman Develioğlu başkanımızın önderliğinde güzel çalışmalar yapıyor. Bugün burada temelini atacağımız tesisimiz birçok ilimizde bile olmayan bir tesis olma özelliğine sahip. Bahçelievler ilçemiz maalesef dar alanlar içerisinde yoğun nüfusun yaşayacağı bir ilçe olarak projelendirilmiş. Halkın nefes alacağı alanlar hiç düşünülmemiş. Yeşil alanlarla ilgili hiç kimsenin bir hesabı olmamış. Osman başkanımızın önderliğinde nefes alınacak yeşil alanlar oluşturulabilmesi için büyük çabalar sarf ediyor. Ülkemizin genelini düşündüğümüzde de aynı tablo karşımıza çıkıyor. Ülkemizin sorunları on yıllarca hep ihmal edilmiş, bu güne kadar çözülmemiş. AK Parti hükümetleri 2002’den beri yaptığı hizmetler, bundan on yıllar önce yapılması gereken hizmetler. Biz bu güne kadar hep yapılmamış, tamamlanmamış hizmetleri yapmakla, toparlamakla vakit geçirdik. Ülkemizin her yerinde çok büyük mesafeler kat ettik. Türkiye’mizin önümüzdeki dönemde güçlü bir hükümete ihtiyacı var, daha yapacak çok iş var” dedi.

Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında, 2004 yılında göreve getirdiklerinden itibaren ilçeyi daha iyi yaşanabilir bir hale getirebilmek için olanca güçleriyle çalıştıklarını hatırlatarak; “Bizim şöyle bir felsefemiz var; “Her zaman iyinin daha iyisi vardır. Sizler, iyinin de daha iyisine layıksınız” İşte bu gayreti 2004’den beri sürdürdük. Göreve geldiğimizde hiçbir okulumuzun bahçesinde spor salonu yokken, bugün 20’nin üzerinde okulumuzun bahçesinde spor salonumuz var. Çocuklarımız spor yapabilsin, vücut gelişimleri daha sağlıklı gelişsin diye bunları yaptık. Mahallelerimizde 10 tane yaptığımız Bilgi Evlerimizden bugün 30 Binden fazla çocuğumuz faydalanıyor. Sayısı 7 olan sağlık ocağımızın sayısını kısa sürede 19’a çıkardık. Burası sıradan bir havuz değil, bir sosyal projedir. Bunları hep sizler için yaptık. Binlerce öğrencinin faydalanacağı bu tesislerde uzman eğitimcilerin görev yapacak. Çocukların eğitim ve sağlıklarını çok önemsiyoruz. Özellikle yüzme sporunun da çocukların gelişiminde önemli bir rolü olduğu hepimizin biliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fehmi Kandemir de konuşmasında mahallesine yatırım yapan Başkan Develioğlu’na mahalle halkı adına teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından tesisin temeline ilk harcın konulması, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin yaptığı dua eşliğinde AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu ve Muhtar Fehmi Kandemir tarafından ilk harcın koyulması için butona basılarak gerçekleştirildi.

 

CUMHURİYET MAHALLESİ YÜZME HAVUZU ve BİLGİ EVİ

Cumhuriyet Mahallesi, Mesut Sokak 3 pafta 187 sayılı parselde 2 bodrum kat+zemin kat+1 normal kat olmak üzere toplam 4 katlı ve 1500 m2 inşaat alanlı olarak inşa edilecek. 2. Bodrum katta denge tankı, makine dairesi, tesisat galerisi, su deposu ve ana pano odası bulunacak.

1. Bodrum katta Yüzme havuzu, revir ve eğitmen odası bulunacak. Ara katta bekleme  ve seyir alanı ile büfe bulunacak. Zemin Katta; danışma, bekleme alanı,  Bay-bayan soyunma odaları ile saunalar ve elektrik pano odası bulunacak 1.Normal Katta; Fitness salonu bulunacak.

2. Normal Kat: Bilgi evi (internet odası), kütüphane, bay, bayan, engelli wc, kantin, yönetim odası, rezerv oda ve teras bulunacak.



Bahçelievler Belediyesi




Geri Dön