26 / 04 / 2024

Bahçelievler imar barışına hazır!

Bahçelievler imar barışına hazır!

Bahçelievler Belediyesi imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak için ‘İmar Barışı Bürosu’ kurdu.



 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılarının kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılmasının hedeflediği ve kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen ve ülke genelindeki yaklaşık 13 milyon yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, e-Devlet üzerinden alınıyor.

Bahçelievler Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bahçelievler Belediyesi de yasa kapsamından yararlanmak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak için ‘İmar Barışı Bürosu’ kurdu. Çobançeşme’de bulunan teknik hizmetler binasında oluşturulan ofiste 5’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, 4’ü belediyeden olmak üzere toplam 9 teknik personel görev yapıyor.

Bahçelievler’deki yapı stokunun en az 3’te 1’inin yasa kapsamına gireceğini değerlendirdiklerini söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu; “Yasa yürürlüğe girer girmez oluşturduğumuz büromuza ilk 3 günde yaklaşık bin vatandaşımız müracaat etti. İşyeri ve konutlarda imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar barışı için başvurularını yapacak vatandaşlarımız zaman kaybetmeden İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyemizde oluşturduğumuz büromuza gelsinler. Yasadan yararlanmak isteyen hemşehrilerimize, büromuzdaki arkadaşlarımız tarafından her türlü teknik ve hukuki bilgiler verilecektir” diye konuştu.

Düzenleme 31 Aralık 2017'den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. Bu kapsamda Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, e- Devlet sistemi üzerinden başladı. 
 


Geri Dön