20 / 04 / 2024

İmar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?

İmar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?

İmar barışına e devletten ya da Bakanlığın yetkilendirdiği kurum veya kuruluşlar aracılığı ile başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?



İmar barışına e devletten başvuru yapılabilmesi için öncelikle e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Eğer şifre yoksa en yakın PTT şubesinden 2 TL ücret karşılığında şifre edilinebiliyor. İnteraktif bankacılık şifresi ile de ücretsiz olarak e-devlet kapısına erişim sağlanabiliyor.

E-devlet sistemine TC Kimlik No ve e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra anasayfada yer alan imar barışı yönlendirmesini tıklayarak hizmete erişim sağlanabiliyor.

İmar barışı kayıt ve sorgulama bağlantısına tıklayınılıyor Açılan alandaki yeni başvuru butonuna tıklayarak başvuru başlatılabiliyor.

Ekrana gelen başvuru bilgilendirmesi okunup ve onay kutusu işaretledikten sonra devam et butonu ile başvuru sayfası açılıyor.

İstenen tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi halinde 24 saat içinde başvuru işleme alınıyor. Başvuru alındı bilgisi ve ödenmesi gereken miktar SMS ile cep telefonuna ve e-devlet kapısında kayıtlıysa e-posta adresine gönderiliyor.

Ödemenizi Bakanlığın ilan ettiği bankanın ilgili hesap numarasına banka şubesinden veya internet bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirebiliyor.

Başvuru numarasının bankaya ödeme yapılırken ödeme açıklamasında mutlaka yer alması gerekiyor.

Ödeme gerçekleştikten sonra yapı adına sistem tarafından bilgi kontrolü gerçekleştiriliyor ve akabinde yapı kayıt belgesi oluşturuluyor. 

Belgenin oluşturulduğu bilgisi SMS ile cep telefonunuza ve e-devlette kayıtlıysa e-postanıza iletiliyor. Yapı kayıt belgenizi e-devlet kapısı üzerinden bilgisayarınıza kaydedebiliyor.

 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön