24 / 04 / 2024

Erzincan'da imar barışına 5 bin kişi başvurdu!

Erzincan'da imar barışına 5 bin kişi başvurdu!

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, 'imar barışı' konusunda açıklamalarda bulundu. İmar barışı için 5 bin üzerinde başvuru geldiğini söyleyen Aydemir, 1 milyon 700 bin üzerinde para toplandığını açıkladı.



Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, 'imar barışı' için bugüne kadar 5 bin üzerinde başvuru geldiğini söyledi. Aydemir, başvuruların 10 bini geçeceğini vurguladı.

Erzincan Medya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aydemir, “İmar barışı başvuruları başladığı gün itibariyle "8 Haziran'dan bu yana 5 bin üzerinde başvuru var. Ekim ayı sonuna kadar başvuruların 10 bine yaklaşacağını ön görerek vatandaşların bu konuda da duyarlı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Konu ile ilgili konuşan Aydemir, ''Vatandaşlarımızın  31 Ekim tarihine kadar  e-devlet şifreleri üzerinden  imar barışı ile ilgili imar sorunlarının çözümlerine yönelik başvurularını yapabilirler. Başvurular yapıldıktan sonda 31 Aralık 2018 tarihine kadar gelen mesaj üzerinden paralarını ödeyebilirler. Bakanlığımızın yeni çalışmasıyla birlikte Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankasında imar barışı ile ilgili özel kredi  imkânı sunmuştur. Erzincan’da şuan da başvuru sayımız 5 bin üzerindedir. İmar sorunuyla ilgili imar problemi yaşayan vatandaşların başvuru yaptığı görülmektedir. Toplanan para olarak da 1 milyon 700 bin üzerinde para toplanmıştır. Biz başvurunun 10 binin üzerinde olacağı öngörüsündeyiz. İlimizde ki imar ile ilgili ve köyler olsun, ilçeler, beldeler de sıkıntılı yapıların olduğu aşikardır. Bunlarla ilgili başvurular il müdürlüğümüzce devam etmektedir. Mesai saatleri içerisinde imar barışın başvurusuna son  ekim ayı içerisinde hafta sonu da çalışmak üzere hizmete devam ederek vatandaşlarımıza yardımcı olacağız” dedi.


Geri Dön