26 / 04 / 2024

imar barışı e devlet

imar barışı e devlet

İmar barışına e devletten ya da Bakanlığın yetkilendirdiği kurum veya kuruluşlar aracılığı ile başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?

İmar barışı başvuruları e-devlet'ten yapılacak!

Binlerce yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi'nde başvurular ve ödemeler başladı. Peki, İmar Barışı nedir? Başvurular nereye yapılır ve nasıl hesaplanır?

İmar barışı e devletten nasıl yapılır?

Mevzuata aykırı yapı sahipleri ile barışılan imar barışında başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başladı. Peki, imar barışı e devletten nasıl yapılır?

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

İmar barışına 3 günde 188 bini aşkın online başvuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "e-Devlet'ten sisteme ilk üç günde 171 bin 638 konut sahibi, 16 bin 933 de iş yeri sahibi başvurdu. Yapı Kayıt Belgesi için müracaat eden vatandaşların sayısı 188 bin 571'e ulaştı" dedi...

İmar barışına 5 saatte 4 bin 500 başvuru!

İmar barışına başvurular dün başladı. Binlerce kişi e-devlet üzerinden ilk adımı attı. Bazı kişiler eksik bilgi nedeniyle başvurularını tamamlayamadı ancak 5 saatte 4 bin 500 vatandaşın işlemi tamamlandı.

İmar barışı kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

İmar barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki “İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması” linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek. 

Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor!

Yapı Kayıt Belgesi hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Cumhuriyet tarihinin en önemli İmar Barışı gerçekleştiriliyor şu anda ülkemizde" dedi..

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

İmar barışını 1 günle kaçıran vatandaşlar itiraz ediyor!

İmar Hukuku uzmanı Av. Gökhan Bilgin, imar barışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, süre sınırının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve 1 gün ile bir tarafta binlerce kişi ağır cezalarla karşı karşıya kalırken diğer tarafta 1 gün ile adeta ödüllendirildiğini belirtiyor…

İmar barışı para iadesi dilekçesi!

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal olanlar para iadesi alacak mı? İmar barışı para iadesi dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte yapı kayıt belgesi iptal dava dilekçe örneği...

Neşe Erberk imar barışından yararlandı Akatlar'daki okul kurtuldu!

Avrupa eski Güzellerinden Neşe Erberk, Beşiktaş Akatlar'daki okulu için imar barışından faydalandı.

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

İmar barışı, rant olarak görülmemeli! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Balbay, bugünkü yazısında imar barışı için kaçak yapılardan toplanan paraların rant olarak görüldüğünü anlattı...

İmar barışının bütçeye etkisi!

Bütçe açığının daha da büyümesini vergi dışı gelirlerdeki olağanüstü artış önledi. Yüzde 83 artan vergi dışı gelirler yılın ilk yarısında 44.7 milyar liradan 81.9 milyar liraya çıktı. Artışta bedelli askerlik, imar barışı gibi uygulamalar etkili...

Bütçeye imar barışı dopingi!

Cumhurbaşkanlığı’nın raporuna göre, imar barışı gelirlerinin etkisiyle 2018’de 97 milyar lira olarak beklenen genel bütçe vergi dışı gerçekleşmesi yüzde 40’lık artışla 136,5 milyar lira oldu.

İş dünyası imar barışında taksitlendirme istiyor!

Tamamlanan başvuru sürecinin ardından imar barışı ödemeleri için son gün 30 Haziran olarak belirlendi. Fakat ödemelerin yüksek olması gerekçe gösterilerek iş dünyası temsilcileri ödemeler için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı istedi.

imar barışı e devlet Haberi

imar barışı e devlet

İmar barışına e devletten başvuru yapılabilmesi için öncelikle e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekiyor. Eğer şifre yoksa en yakın PTT şubesinden 2 TL ücret karşılığında şifre edilinebiliyor. İnteraktif bankacılık şifresi ile de ücretsiz olarak e-devlet kapısına erişim sağlanabiliyor.

E-devlet sistemine TC Kimlik No ve e-devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra anasayfada yer alan imar barışı yönlendirmesini tıklayarak hizmete erişim sağlanabiliyor.

İmar barışı kayıt ve sorgulama bağlantısına tıklayınılıyor Açılan alandaki yeni başvuru butonuna tıklayarak başvuru başlatılabiliyor.

Ekrana gelen başvuru bilgilendirmesi okunup ve onay kutusu işaretledikten sonra devam et butonu ile başvuru sayfası açılıyor.

İstenen tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi halinde 24 saat içinde başvuru işleme alınıyor. Başvuru alındı bilgisi ve ödenmesi gereken miktar SMS ile cep telefonuna ve e-devlet kapısında kayıtlıysa e-posta...