20 / 04 / 2024

Bahçelievler Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı!

Bahçelievler Yüzme Havuzu'nun temeli atıldı!

Bahçelievler’de yılsonunda bitirilmesi planlanan ve bugün temelleri atılan spor tesisinin temel atma törenine katılan Başkan Kadir Topbaş alanını dolduran vatandaşlara 'Açılış Tarihi Sürprizi' yaptı.




Sosyal sorumluluk projesi kapsamında sağlıklı ve sporcu gençler yetiştirmek adına önemli projelere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün de yeni bir spor tesisi için daha temel attı.

Bahçelievler’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı temel atma törenine Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.


Açılış töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, zamanında plansız ve programsız gelişen İstanbul’da insanların en genel ihtiyaçlarından biri olan spor tesislerinin yapılmadığını ve bu işleri yapmanın kendilerine düştüğünü söyledi.


Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine emanet edilen İstanbul’a layık olacak şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Eskiden İstanbul’da müteahhitler 4 katlı binaları hidroforlu lüks daire diye binalara reklam asarak satardı. Hamdolsun biz İstanbulluların su problemini çözdük” dedi.

Bütçede aslan payının ulaşıma ayrıldığını ve her alanda önemli hizmetlere imza attıklarını kaydeden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ulaşıma 32 katrilyon yatırım yaptık. 294 kavşak yaptık. Havaalanı kavşağını hiç trafiği durdurmadan 4,5 ayda bitirdik. Lale zamanındayız. İstanbul’un rengârenk olduğuna şahit oluyorsunuz. Sadece bu yıl 30 milyon lale soğanı diktik. Lale yetiştiricileri de bu işten kazançlı çıkıyor.“


“Duble yollardan sonra duble metrolar yapıyoruz” diyen Başkan Topbaş, “Şimdi metrolardan, denizin altından geçen tünellerden bahsediyoruz. Biz artık, altgeçitler yollar değil, şimdi metrolar yapıyoruz. Ataköy metro hattımız 13 km olacak. İhale aşamasına geldi. Bahçelievler’den İDO iskelesi ve Kirazlı’ya gidecek metrolar yapıyoruz” diye devam etti.


Şu anda İstanbul’da 95’in üzerinde spor tesisi olduğunu ve göreve geldiklerinde bu sayının 21 olduğunu hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tesislerden 1 milyonun üzerinde insan yararlanıyor. 2012 Spor Başkenti Unvanı  aldık. Yetkililer geldiler ve bu hizmetlerimizi görüp bu payeyi İstanbul’a verdiler. Gönlümüz şunu istiyor. Genç bir ülkeyiz ama olimpiyatlara çok az sayıda sporcu ile katılıyoruz. Bunun için okul bahçelerine spor salonları yapıyoruz. Geçmişte yapılmadığı için biz daha çok çalışıyoruz.”



-Otopark Tapusu-

Başkan Topbaş İstanbul için faydalı olacak bir proje üzerinde çalıştıklarını, belediye olarak kar gütmediklerini ve bunun vatandaşa faydalı olacağını şu şekilde açıkladı: 


“Nereye ne yapacağımızın farkındayız. Mahalle aralarında yeni parseller bulup mahalleye yeni otoparklar yapacağız. Mahalleliye kat mülkiyeti gibi otopark tapuları vereceğiz. Yani aracınızı aldığınızda, otopark tapusu da alabilirsiniz. İsterseniz satın aldığınız otopark tabunuzla yerinizi kiraya verebilirsiniz. Malum Nişantaşı’nda yer alan biri daha yüksek meblağ ödeyecek. Birkaç noktada bu işi hayata geçireceğiz. Biz kar etme amacında değiliz sadece vatandaşın problemine çözüm getirmek istiyoruz. Zamanında bu yollar yapılırken daha geniş olsaydı bunları konuşmayacaktık.”


Yılsonunda açılışı planlanan yeni spor tesisinin açılış tarihini yükleniciye soran Başkan Topbaş, yüklenici firma yetkilisiyle konuşarak bu tarihi 29 Ekim’e çekti. Açılışın erken yapılacağını öğrenen vatandaşlar Başkan Topbaş’ı uzun süre ayakta alkışladı.


Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, spor tesisinin yakınında futbol antrenmanı yapan Merter Spor Kulübü’nün genç öğrencilerini de sahneye alarak yeni spor tesisinin temelini attı.



İBB


Geri Dön