26 / 04 / 2024

İzmir Bornova Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli atılıyor!

İzmir Bornova Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun temeli atılıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'daki Buz Sporları Salonu'nun hemen yanında yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini atıyor.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yüzme sporlarıyla uğraşan çocuklar, gençler ve her yaştan İzmirlinin faydalanacağı yarı olimpik yüzme havuzunun inşaatına başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan haebre göre, İzmir Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde yapılacak ve 14 milyon 128 bin liraya mal olacak yüzme havuzunun temeli,  yarın saat 14.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı bir törenle atılacak. 


 
Çevreci bina


Yüzmeyi yeni öğrenenler için çırpınma havuzu, zindelik (fitness) salonu ve yüzme havuzundan meydanada gelecek bina, engelli dostu ve çevreci bir yapı olacak. Buz Sporları Salonu'nun hemen kuzeyinde, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda yapılacak yarı olimpik yüzme havuzu 25 metre boyunda, 12,90 metre eninde ve 4 metre derinliğinde inşa edilecek. Havuzda 125 kişilik bir tribün de bulunacak. Geceleri özel bir görüntüye sahip olacak binanın cephesinde geri dönüşümlü camlar da kullanılacak. Çatısındaki  güneş panelleri ile elektrik ihtiyacının bir kısmı sağlanacak. Havuzun giriş kısmında 233 metrekarelik fuaye alanı bulunacak. Olimpik yüzme havuzunun inşaatı 400 günde tamamlanacak.


Geri Dön