23 / 04 / 2024

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı tamamlanıyor!

Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatını tamamlıyor.



Kocaeli pek çok branştaki sporcusu ile gerek yurt içinde gerekse yırt dışında başarılarla gündeme gelen bir kent. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, amatör spor kulüplerinde ter döken sporcular çeşitli dereceler kazanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor bünyesinde yüzlerce sporcu da faaliyet gösteriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yüzme sporunda da gerekli performansın yakalanması ve bu sporun gelişmesi için altyapı çalışmaları yapıyor.

İLÇELERE HAVUZ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi diğer branşlarda olduğu kadar yüzmede de sporcu yetiştirmek için ilçelere yüzme havuzları yapıyor. Bu havuzlarda yüzme öğrenecek olan yetenekli çocuklar lisanslı sporcu olma şansına sahip olacak. Bu amaçla Dilovası, Karamürsel, Kartepe, Kandıra ve Gebze ilçelerinde yarı olimpik yüzme havuzları yapılıyor. Bunlardan biri olan Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde hayata geçiriliyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Çalışmaları süren yarı olimpik yüzme havuzu yükseliyor. Çelik imalatları atölye ortamında süren yapının +8.75 kot tabliye betonu üstünde bulunan parapet imalatları yapılıyor. Zemin kat ıslak hacimlerin ve giriş kapısı duvarlarının çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yağmur suyu hattının yapımına başlanacak. Toplam alanı 4 bin 400 metrekare olan tesisin, toplam inşaat alanı 4 bin 200 metrekare olacak.

 


Geri Dön