28 / 03 / 2024

Bahçeşehir, ABD'de üniversite kurdu!

Bahçeşehir, ABD'de üniversite kurdu!

Bahçeşehir, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray’a komşu üniversite kurdu. BAU International University’de öğrenci kapasitesinin 3 bin olduğunu belirten Enver Yücel, "Siyaset biliminde Harvard'la ile yarışacağız" diye konuştu...



Bahçeşehir, ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray’a komşu üniversite kurdu. BAU International University’de öğrenci kapasitesinin 3 bin olduğunu belirten Enver Yücel, "Siyaset biliminde Harvard'la ile yarışacağız" diye konuştu.


Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, 10 yıl önce dil okulu kurduğu ABD'de şimdi de 3 bin öğrenci kapasiteli üniversite açtı. Başkent Washington'da Beyaz Saray’a 200 metre mesafede bulunan BAU International University’nin eylül ayında ilk öğrencilerini kabul edeceğini söyleyen üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Enver Yücel, ilk aşamada lisans seviyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi&Finans bölümlerinin yanı sıra yüksek lisans seviyesinde Küresel İlişkiler, Executive MBA ve Ekonomi Hukuku bölümlerinin öğrenci kabul alacağını açıkladı. BAU International University'nin tüm dünyadan öğrenci kabul edeceğini belirten Enver Yücel, “Kabul şartları ise diğer Amerikan üniversiteleri ile aynı kriterlere sahip. SAT, TOEFL, referans mektubu, lise ortalaması, spor başarıları gibi kriterleri sağlayan Türk öğrenciler de BAU International University Washington D.C.’ye başvurabilecek” ifadelerini kullandı.


SİYASET BİLİMİNDE HARVARD’A RAKİP 


Burada okuyan siyaset bilimi öğrencilerinin isterlerse eğitimlerini farklı ülkelerde yapabileceklerini belirten Yücel, “Öğrenci isterse 1. sınıfı ABD'de, 2. sınıfı Avrupa’daki kampuslarımızda 3. sınıfı ise İstanbul’daki üniversitemizde okuyabilir. Amacımız siyaset biliminde dünya birincisi olmak, Harvard ile yarışmak. Öğrencilerimiz siyaset eğitimini, siyasetin kalbinin attığı Washington D.C.’de Kongre üyelerinden, hukuk eğitimini Amerikan Barosu’na bağlı hukukçulardan bizzat yerinde alacak. Okul devam ederken kendi alanlarında, belli bir süre ilgili kurumlarda çalışma olanağı da sunacağız” dedi.


TÜRK GİRİŞİMCİSİNİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR


Yücel, 78 ülkeden 1.500’ü aşkın yabancı öğrencinin üniversitelerinde okuduğunu söyledi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın ABD yatırımıylala daha hızlı büyüyeceğini söyleyen Yücel, “ABD'nin  kalbinde, bağımsız bir üniversite kurarak uluslararası alandaki yatırımlarımızı başka boyuta taşıdık. Bu Türkiye’nin vizyonunu, Türk girişimcisinin cesaretini dünyaya duyurmaktır” diye konuştu.


17 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYOR


Bugüne kadar Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesindeki 2 bin 200 öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) dil eğitimi aldığını 3 bin 500 öğrencinin ise dönem dönem dünyanın çeşitli yerlerindeki eğitim merkezlerine gittiğini söyleyen Enver Yücel, farklı dört lokasyondaki kampuslarında 17 bin öğrencinin okuduğunu ve eğitimlerin bin akademisyenin tarafından sağlandığını söyledi. 



Akşam Gazetesi 


Geri Dön