26 / 04 / 2024

Bahçeşehir'e ikinci gölet!

Bahçeşehir'e ikinci gölet!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Hoşdere mevkiine ikinci bir gölet park kazandırdı.



Bahçeşehir 1 Kısım’da bulunan ve genişletme çalışmaları esnasında, “yeşil alanlarımız yok ediliyor” diye eleştirilen Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı.

Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin  metrekare toplam alandan meydana gelen Hayatpark, sürdürülebilirlik esasını dayanmakla birlikte, Osmanlıdaki gibi cami merkezli yapılaşma ile etrafında birbirinden güzel konut projelerini de barındırıyor.
 

Kendi enerjisini üretiyor 

Muhteşem parkın içinde park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri bulunuyor. Ayrıca elektrikli araçların çoğalmaya başlaması nedeniyle Elektrikli Şarj İstasyonu kuruldu. 4 adet elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor. 


Havuzlu cami hayran bırakıyor

 

Türkiye'de ilk defa uygulanan mimari ile hayata geçirilen ve 2 bin 500 kişilik caminin, üç tarafı  sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki Biyolojik Gölet'ten gelen suların transfer edildiği havuz Hayatpark Camii'ne ayrı bir güzellik de katıyor. Yanına yapılan ve eski Osmanlı evlerini andıran kurs binası girişi kafeterya hizmeti verecek.  

 

Mavi ve yeşil bir arada


Ortasında 7 bin metrekarelik devasa biyolojik gölet bulunan Hayatpark içerisinde  çınar, çam, ıhlamur, manolya gibi toplam 1.600 adet ağaç dikildi. 

 

Sanat ve spor aktiviteleri

 

Yediden yetmişe herkesin vakit geçirmesi hedeflenen parkta, çeşitli yaş gruplarına göre oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, koşu parkuru, mini golf, kaykay pisti, piknik alanı, basket sahası ve tenis kortu yer alıyor. Parkta ayrıca küçük çaplı sanatsal etkinlikler için Anfi tiyatro sahnesi bulunuyor.

 

“2 milyon m2 yeşil alan kazandırdık”

 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Bahçeşehir Gölet bölgesinde yürüyüş yolu ve çevre düzenlemesi yaptıkları esnada bazı grupların belediyeyi yeşil düşmanlığı ile suçladığını belirterek, “Hayatpark ve Tatarcık Parkı ile Bahçeşehir’e 170 bin metrekare yeşil alan kazandırdık” diye konuştu.

Başkan Kartoğlu, Kayaşehir’de inşaatları tamamlanmak üzere olan 360 bin metrekarelik Botanik Park ve 1,5 milyon metrekarelik Kayapark tamamlandığında ilçeye toplamda 2 milyon metrekare yeşil alan daha kazandıracaklarını söyleyerek, “Kişi başına 20,7 metrekare yeşil alan ile İstanbul’un en yeşil ilçelerinden biriyiz. Başakşehir’e kazandırdıkları eserler ve yeni yeşil alanlardan dolayı  TOKİ  ve Emlak Konut’a teşekkür ediyoruz” dedi.


Geri Dön