23 / 04 / 2024

Hayatpark: Bahçeşehir’e ikinci gölet!

Hayatpark: Bahçeşehir’e ikinci gölet!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı.




Bahçeşehir 1 Kısım’da yer alan ve genişletme çalışmaları esnasında, “yeşil alanlarımız yok ediliyor” diye sürekli eleştirilen Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e ikinci bir gölet park kazandırdı. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bahçeşehir Hoşdere mevkiinde yaklaşık 150 bin  metrekare toplam alandan oluşan Hayatpark, sürdürülebilirlik esasını dayanmakla birlikte, Osmanlıdaki gibi cami merkezli yapılaşma ile etrafında birbirinden güzel konut projelerini barındırıyor.


 
Kendi̇ enerji̇si̇ni̇ üreti̇yor

 

Ortasında 7 bin metrekarelik devasa biyolojik gölet olan Hayatpark içerisinde  çınar, çam, ıhlamur, manolya gibi toplam 1.600 ağaç dikildi. Muhteşem parkın içinde park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri de bulunuyor. Ayrıca elektrikli araçların çoğalmaya başlaması ndeniyle Elektrikli Şarj İstasyonu kuruldu. 4 tane elektrikli araç şarj ünitesinin bulunduğu istasyon üzerindeki güneş enerji panelleri ile destekleniyor. 

‘Havuzlu Cami̇’ hayran bırakıyor

Türkiye'de ilk defa uygulanan mimari ile hayata geçirilen 2 bin 500 kişilik caminin, üç tarafı  sularla çevrili. 7 bin metrekare büyüklüğündeki Biyolojik Gölet'ten gelen suların transfer edildiği havuz Hayatpark Camii'ne farklı bir güzellik katıyor. Yanına inşa edilen ve eski Osmanlı evlerini andıran kurs binası girişi kafeterya hizmeti veriyor. 


Sanat ve spor akti̇vi̇teleri̇

Yediden yetmişe herkesin vakit geçirmesi planlanan parkta, çeşitli yaş gruplarına göre oyun alanları, spor alanları, bisiklet yolu, koşu parkuru, mini golf, kaykay pisti, piknik alanı, basket sahası ve tenis kortu mevcut. Parkta ayrıca küçük çaplı sanatsal etkinlikler için amfi tiyatro sahnesi de bulunuyor.


Geri Dön